طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت؛ شکیل و مجلسی
به گزارش بیباپ، باسلوق از جمله دسرهای خوشمزه ایرانی است که به ویژه در مناسبت هایی مثل شب یلدا یا عید نوروز، سر میز پذیرایی خانواده های ایرانی پیدا می گردد. این دسر به روش های مختلفی مثل باسلوق خانگی و باسلوق ژله ای تهیه می گردد و به لحاظ بافت و طعم، تا حد زیادی به مسقطی شباهت دارد. در این مطلب، طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت را به همراه تمام نکات آن به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت
- نشاسته ذرت 2 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- کره 25 گرم
- گلاب 1.3 پیمانه
- پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
- پودر هل 1.2 قاشق چای خوری
- مغز گردو به مقدار لازم
- پودر نارگیل به مقدار لازم
- زعفران دم نموده در صورت تمایل
مراحل طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت
مرحله اول: حل کردن نشاسته در آب
اولین مرحله از مراحل طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت، با حل کردن نشاسته ذرت در آن شروع می گردد.
پس نشاسته ذرت را در یک ظرف بریزید و با آب سرد مخلوط کنید. مواد را به آرامی تا جایی هم بزنید که نشاسته ها به صورت کامل در آب حل گردد و گلوله گلوله باقی نماند. اگر فکر می کنید مواد شما زیادی گلوله شده و حل نمی گردد، می توانید مواد را از صافی رد کنید.
حالا مخلوط حل شده آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: گذاشتن مواد روی حرارت
بعد از اینکه شکر را به مخلوط آب و نشاسته اضافه کردید، گاز را روشن کنید و حرارت را در حالت میانه قرار بدهید. بعلاوه کره را هم به مواد اضافه کنید.
در این مرحله باید مواد را آنقدر مخلوط کنید که دانه های شکر به صورت کامل حل گردد و ترکیب نشاسته ای شما، کم کم به غلظت برسد. اما توجه داشته باشید که حرارت را خیلی زیاد نکنید. چون در این صورت، بوی خامی نشاسته در مواد باقی می ماند و از بین نمی رود.
بنابراین، در شعله میانه به هم زدن ادامه بدهید و این کار را مدام انجام بدهید تا مخلوط شما ته نگیرد.
مرحله سوم: درست کردن ژلاتین
در طول مدتی که مخلوط نشاسته ای شما در حال عمل آمدن و غلیظ شدن است، باید ژلاتین را هم آماده کنید.
برای این کار، ابتدا پودر ژلاتین را در آب سرد بریزید و هم بزنید تا کمی باز گردد. سپس مخلوط آب و ژلاتین را به روش بن ماری روی بخار آب قرار بدهید تا ژلاتین به صورت کامل در آب حل شده و گلوله گلوله باقی نماند.
پس از اینکه به یک مایع یکدست و شفاف رسیدید، می توانید ژلاتین را از روی بخار بردارید.
مرحله چهارم: اضافه کردن ژلاتین و بقیه مواد
پس از اینکه مخلوط نشاسته ای شما به غلظت مورد نظر رسید و قوام پیدا کرد، می توانید بقیه مواد را به آن اضافه کنید.
بنابراین گلاب، پودر هل و ژلاتین حل شده در آب را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. پس از ترکیب شدن مواد باهم، می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
5. درست کردن و تزیین باسلوق ها
پس از اینکه مواد باسلوق را از روی حرارت برداشتید، اجازه بدهید تا کمی خنک گردد.
حالا دستتان را با کمی روغن مایع چرب کنید. از مواد باسلوق به مقدار یک گردوی بزرگ کف دستتان بریزید و آن را گلوله کنید. سپس گلوله باسلوق را در پودر نارگیل بغلتانید تا تمام سطح آن را بپوشاند. در صورت تمایل، می توانید یک مغز گردو هم روی هرکدام از باسلوق ها قرار بدهید.
پس از اینکه تمام مواد را به صورت گلوله های باسلوق درآوردید و در پودر نارگیل غلتاندید، آن ها را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار بدهید تا کاملا خنک شوند. حالا باسلوق شما آماده است و می توانید آن را در ظرف مخصوص سرو بچینید و میل کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت
در این مطلب با طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت آشنا شدیم. این دسر از جمله دسرهای بسیار ساده ایرانی است که با مواد اولیه آسان، مقرون به صرفه و در دسترس تهیه می گردد و همواره هواداران خاص خودش را هم دارد. در ادامه، نکات تکمیلی طرز تهیه باسلوق خانگی با نشاسته ذرت را آنالیز می کنیم.
طرز تهیه باسلوق زعفرانی
چنانچه تصمیم دارید با باسلوق های خود از مهمانانتان پذیرایی کنید، می توانید آن ها را به صورت زعفرانی تهیه کنید تا جلوه شکیل تری بر سر میز پذیرایی داشته باشد. برای درست کردن باسلوق زعفرانی کافی است که در خاتمه پخت و هنگامی که گلاب را به مواد نشاسته ای اضافه می کنید، به مقدار لازم زعفران دم نموده هم بریزید تا باسلوق شما رنگ و عطر زعفرانی پیدا کند.
طرز تهیه باسلوق با نشاسته گندم
باسلوق با انواع نشاسته ها قابل تهیه است. یکی از رایج ترین روش های درست کردن این شیرینی ایرانی خوشمزه، با نشاسته گندم است. در این روش، نشاسته گندم جانشین نشاسته ذرت می گردد.
فقط توجه داشته باشید که چنانچه نشاسته گندم شما طعم ترشی دارد، باید ابتدا ترشی آن را بگیرید. برای انجام این کار، دانه های نشاسته را در یک کاسه ریخته و روی آن آب سرد بریزید، اما نشاسته ها را به هیچ عنوان هم نزنید. پس از گذشت تقریبا نیم ساعت، آب موجود در کاسه را به آرامی خالی نموده و بقیه مراحل تهیه باسلوق خانگی را به روش بالا ادامه بدهید.
طرز تهیه باسلوق رولتی
برای درست کردن باسلوق به روش رولتی، ابتدا کف یک سینی مستطیلی شکل را با سلفون یا کیسه فریزر بپوشانید، سپس روی سطح آن را پر از پودر نارگیل کنید. حالا مواد باسلوق را که قدری از دما افتاده و خنک شده، روی لایه نارگیلی بریزید و سطح آن را کاملا صاف و یکدست کنید. مخلوط مورد نظر را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار بدهید تا خودش را بگیرد.
پس از گذشت این مدت، می توانید روی لایه نشاسته ای، مغز گردو یا گردوی خرد شده بریزید. حالا با یاری سلفون یا کیسه فریزر، باسلوق ها را به آرامی رول کنید. حالا می توانید با یاری یک چاقوی تیز که لبه های آن را چرب نموده اید، باسلوق ها را به مقدار دلخواه برش بزنید و در ظرف مخصوص سرو بچینید.
اگه شما هم یک بار این باسلوق خانگی خوشمزه را درست کردید، حتما برای ما بنویسید که چطوری شد و خانواده شما در خصوص آن چه گفتند! ????????
منبع: کتاب کاله