جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی سامانه 123 کرونا را راه اندازی کرد
به گزارش بیباپ، سامانه 123 کرونا به همت اتاق فکر کارشناسی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به احتیاج مراقبت از راه دور، خودمراقبتی و پایش بیماران راه اندازی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، سالار ارزیده معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و از طراحان اصلی سامانه 123 کرونا، با اشاره به خدمات و پتانسیل های این سامانه، اظهار کرد: بر اساس آمار های جهانی بیش از 80 درصد مبتلایان عفونت ویروسی کرونا احتیاج به بستری در بیمارستان ها ندارند و تنها با پایش، خودمراقبتی، رعایت اصول بهداشتی، خودقرنطینگی و درمان علامتی تحت نظر پزشک بهبود می یابند. در این راستا، چک لیست ها و فرم های طراحی شده در این سامانه یاری می نماید تا شرایط برای طی دوره قرنطینه و خودمراقبتی بیماران و افراد مشکوک در منازل به بهترین و ایمن ترین روش، مهیا گردد.
وی ادامه داد: این روز ها که تعداد مبتلایان و افراد در معرض خطر کرونا در کشور رو به افزایش است، در این سامانه می تواند در کاهش بار بیماران و مراجعه نمایندگان به بیمارستان ها و مراکز درمانی نقش تاثیرگذاری داشته باشد.
سامانه 123 کرونا برای چه کسانی کاربرد دارد؟
وی با بیان اینکه کاربرد این سامانه برای دو گروه است، اظهار کرد: دسته اول پزشکانی هستند که مایلند بیماران خفیف و بدون علامت یا موارد مشکوک را در منزل و از راه دور پایش نمایند. در این روش، ثبت نام بیمار توسط پزشکان و مراقبان و با ثبت ارزیابی های اولیه اجرا شده، سپس اطلاعات دسترسی سامانه برای بیمار پیامک می گردد. بیمار روزانه لیست موارد احتیاجمند به مراقبت را در پروفایل خود مشاهده نموده و پس از انجام، آن ها را در پروفایل خود تایید نموده و تیک می زند. همچنین پزشک یا مراقب سلامت، روزانه ضمن تماس با بیمار و پایش شرایط علایم، اطلاعات را در پروفایل وی ثبت می نماید. به این ترتیب تعداد زیادی از بیماران خفیف و ملایم می توانند در منزل و تحت نظر پزشکان و مراقبان سلامت، جهت بهبودی را مادامی که شرایط آن ها تشدید نشده طی نمایند. البته هر گاه شرایط اورژانسی پیش بیاید، ضمن تماس با اورژانس، بیمار برای ادامه درمان راهنمایی خواهد شد.
دسته دیگر کسانی هستند که با موارد مثبت یا مشکوک مواجهه داشته و تمایل دارند مطابق راهنما های وزارت بهداشت اقدام به قرنطینه و خودمراقبتی اختیاری در منزل نمایند. این افراد پس از ثبت نام در سامانه، بازه قرنطینه خود را انتخاب و آغاز به خودمراقبتی می نمایند. در این روش روزانه لیست موارد احتیاجمند مراقبت در پروفایل افراد ثبت شده و آنان باید ضمن مراعات و انجام این موارد، آن ها را در پروفایل خود تیک زده و تایید نمایند. به این ترتیب در داشبورد پروفایل خود، روز های به جامانده تا خاتمه مدت قرنطینه و روز های مراعات شده را مشاهده و دنبال می نمایند.
ارزیده با تاکید بر اینکه کلیه متقاضیان باید ابتدا با استفاده از سامانه غربالگری و مراقبت کرونا وزارت بهداشت به نشانی salamat.gov.ir یک خودارزیابی انجام دهند، توضیح داد: بر این اساس افراد دارای شرایط حاد باید مطابق توصیه سامانه وزارت بهداشت، حتما به مراکز درمانی معرفی شده مراجعه نمایند، اما اگر مطابق راهنما های سامانه احتیاجمند خودمراقبتی در منزل باشند، می توانند ضمن ثبت نام در سامانه 123 کرونا به نشانی 123corona.com با مراعات دستورالعمل ها و چک لیست های کنترلی این سامانه، جهت بهبودی خود را با سهولت و دقت بیشتری طی نمایند.
پایش روزانه بیمار توسط پزشکان در هر نقطه کشور
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بخش پایش روزانه بیمار توسط پزشک، اظهار کرد: در قالب این سامانه کلیه پزشکان سراسر کشور به صورت رایگان می توانند با ثبت نام در سامانه نسبت به ثبت اولیه بیماران خود برای پایش و مراقبت در منزل اقدام نمایند. این پزشکان با ثبت بیماران و معین بازه خودمراقبتی برای آنان، می توانند ضمن اطمینان از رعایت چک لیست های خودمراقبتی توسط بیمار، علایم و نشانه های بیماری، دارویی و سیر بهبود بیمار را به صورت تلفنی پایش و در پفراینده ثبت نمایند تا از این طریق بیمار بتواند فرایند حرکت به سمت بهبودی کامل را در محیط امن منزل طی کند و فقط در صورت بروز علایم و نشانه های حاد از منزل خارج و به مراکز درمانی مراجعه کند.
وی ادامه داد: همچنین کوشش داریم با ساماندهی پزشکان و مراقبان سلامت داوطلب، امکان ثبت نام پزشکان و مراقبان سلامت برای ارایه مشاوره های پزشکی و پایش بیماران را فراهم سازیم، تا بر این اساس بیمارانی که در حال طی دوران قرنطینه خانگی هستند، علاوه بر استفاده از دستورالعمل های روزانه خودمراقبتی که در سامانه پیش بینی شده، بتوانند از مشاوره با پزشک و امکان پایش روزانه شرایط خود بهره مند شوند. البته پیاده سازی این بخش منوط به جلب حمایت پزشکان و مراقبان سلامت داوطلب در کشور است.
مشاوره سلامت روان رایگان
وی در ادامه با اشاره به بخش مشاوره سلامت روان رایگان به عنوان یکی دیگر از تسهیلات ارایه شده در سامانه 123 کرونا اظهار کرد: مرکز سلامت روان رویین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی دارای مجوز فعالیت از سازمان نظام مشاوره روان شناسی ایران در راستای مسئولیت اجتماعی و همگام با سیاست های کلی ستاد ملی کرونا و یاری به آرامش بخشی روانی جامعه، خدمات مشاوره مدیریت استرس و اضطراب فردی و مشاوره مدیریت روانی بچه ها در فضای بحرانی را در قالب این سامانه ارایه می نماید، لذا متقاضیان می توانند برای استفاده از این خدمات با شماره 45298 تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان متخصصین روان شناسی بهره مند شوند.
بارگذاری راهنما ها و دستورالعمل های معتبر مراقبتی و بهداشتی در سامانه
ارزیده دانستنی ها را بخش دیگر سامانه معرفی کرد و گفت: راهنما ها و دستورالعمل های اصناف، شرایط و شرایط های مختلف مانند آرایشگاه ها، خرید، پمپ بنزین، نانوایی و ... با استفاده از منابع معتبر داخلی و خارجی جمع آوری و در سامانه بارگذاری شده است، همچنین سایت جامع اطلاع رسانی بیماری کووید 19، فیلم های آموزشی، راهنمای بیماران کرونا بعد از ترخیص، نکات و راه های پیشگیری از ابتلا، نشانی مراکز پذیرنده مبتلایان کرونا سایر محتوای بخش دانستنی های سامانه را تشکیل داده است.
ارایه خدمات ضدعفونی و گندزدایی اماکن
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ارایه خدمات ضدعفونی و گندزدایی منازل، ادارات و سایر مراکز را از دیگر خدمات این سامانه مطرح کرد و گفت: مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای کنترل و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، با همکاری کارشناسان مجرب بهداشت محیط و HSE، خدمات ضد عفونی و گند زدائی منازل، ادارات، بیمارستان ها و کلینیک ها را در قالب سامانه 123 کرونا برای متقاضیان این خدمات و در چارچوب تعرفه های وزارت بهداشت ارایه می دهد.
منبع: خبرگزاری دانشجو