گالری هنر انقلابی در خیابان های بغداد (

به گزارش بیباپ، زنان معترض در پایتخت و استان های جنوبی کشور با اکثریت جمعیت شیعه تابو شکانده و در کنار هزاران تظاهر کننده دیگر حضور یافته اند.

گالری هنر انقلابی در خیابان های بغداد (

هنرمندان عراق در میانه تظاهرات ضد دولتی در این کشور چشم انداز خود برای آینده روشن را روی دیوارهای تیره و کثیف پایتخت به تصویر می کشند.

به گزارش خبرنگاران به نقل از فرانس 24، جوانان عراقی که اکثر آنها زن هستند با اسپری رنگ، دیوارها را نقاشی می نمایند.

فاطمه حسام 20 ساله که دستکش پلاستیکی به دست نموده به تیم هنرمندان خود دستور می دهد که از چه رنگ های برای نقاشی های روی دیواری استفاده نمایند.

دیوار نگاره ای با الهام از رزیه د ریوتر نماد فمینیستی جنگ دنیای دوم/ عکس: خبرگزاری فرانسه

رزیه د ریوتر (Rosie the Riveter) نماد فمینیستی دوره جنگ دنیای دوم با شعار ما می توانیم انجامش دهیم/ عکس:د آتلانتیک

دیوار نگاره آنها، یک تونل تک رنگ تا میدان (آزادی) را به گالری هنری های انقلابی تبدیل نموده است. این روزها میدان آزادی بغداد که محل اجتماع معترضان است، به تقلید جنبش مصر به نام میدان تحریر خوانده می گردد.

فاطمه حسام دختر نقاش عراقی با روسری سفید و گل های صورتی اش در این باره گفت: تعداد زیادی هنرمند در این کشور زندگی می نماید، اما جایی برای ابراز هنر آنها وجود ندارد.

در میان آثار او نسخه ای با الهام از رزیه د ریوتر (Rosie the Riveter) نماد فمنیستی جنگ دنیای دوم با پرچم عراق بر روی گونه دیده می گردد. در حباب سخنرانی این تصویر نوشته شده است: این چیزی است که زنان ما دوست دارند.

رزیه د ریوتر تصویر زنی است که فیگور بازو گرفته و شعار ما می توانیم انجامش دهیم در پس زمینه تصویر آن نوشته شده است. این زن نماد جنگ دنیای دوم و دوره کار زنان در کارخانه ها، کشتیرانی، فراوری مهمات و تجهیزات جنگی است.

نقاشان جوان عراقی در حال نقاشی روی دیوارهای منتهی به محل تجمع معترضان/ عکس: خبرگزاری فرانسه

عراق که حدود 60 درصد از جمعیت 40 میلیونی اش زیر 25 سال سن دارند، همچنان یک کشور بزرگ محافظه کار باقی مانده است.

بغداد نسبت به بخش های جنوبی عراق و قبایل ساکن در آن منطقه ای باز و روشن فکر به شمار می آید. در بخش های جنوبی عراق دیدن زنانی که با مردانی غریبه -به غیر از خویشاوندان و همسرانشان- گفت و گو می نمایند به ندرت دیده می گردد.

اما اینک زنان معترض در پایتخت و استان های جنوبی کشور با اکثریت جمعیت شیعه تابو شکانده و در کنار هزاران تظاهر نماینده دیگر حضور یافته و خواستار تغییر نظام سیاسی کشور هستند.

فاطمه در این هفته به تظاهرنمایندگان پیوست. آخرین اثر او با یک قصیده و شعر همراه است. او زن محجبه ای را به تصویر کشیده که تابلو و دست نوشته ای با یک شعر و شعار محبوب و مردمی عراق دارد. من کشورم را می خواهم.

شادی و رنگ

این دیوارنگارها و شعارها برای محمد عبدالوهاب 23 ساله الهام بخش است.

او قلمویش را در رنگ سفید برده و اعتراضات مردم عراق را روی دیوارهای تیره و خاکستری منتهی به مرکز اعتراضات عراق به شکل نقشه این کشور می نگارد.

دختر جوان عراقی در حال نقاشی روی دیوار/ عکس: خبرگزاری فرانسه

این نقاش عراقی در این باره گفت: ما نسل تغییر هستیم. تغییری بهتر.

دهها هنرمند عراقی دیگر نیز در این راستا در حال کار بر روی قطعات هنری خود هستند.

یکی از نقاشان سه چرخه ای با نام ریکشا معروف به توک- توک را به تصویر کشیده که یکی از نمادهای محبوب این روزهای تظاهرات عراق است. این وسیله در حمل و نقل معترضان زخمی و وسایل مورد احتیاج آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از این نقاشان نیز کلمه عشق را با دستان خونی تصویر کشیده است. به گفته این هنرمند این دیوارنگار به کشته شدگان تظاهرات در برابر نیروهای امنیتی در تظاهرات عراق تقدیم شده است.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، از شروع اعتراضات مردم عراق در اوایل ماه اکتبر (9 ماه مهر) بیش از 300 نفر از تظاهرنمایندگان کشته شده اند.

نیمی از این افراد در 6 روز اول ماه اکتبر جان باخته و بقیه در آتش سوزی دفاتر احزاب یا برخورد مرگبار با نیروهای امنیتی کشته شده اند.

تصویر یک وسیله سه چرخ عراقی که این روزها به دلیل انتقال مجروحان در تظاهرات بسیار محبوب شده است/عکس: خبرگزاری فرانسه

مقامات عراقی می گویند: نفوذی ها خواستار بازگردان عراق به دوران بی ثباتی هستند.

عراق اخیرا از دل چندین دهه جنگ و درگیری خارج شده است. این کشور در دهه 1980 با ایران جنگیده و در سال 2003 با حمله نظامی به رهبری آمریکا روبرو شد. جنگ این کشور با نیروهای داعش نیز در سال 2017 خاتمه یافت.

عبدالوهاب در خصوص نقاشی هایش می گوید: ما برای حمله به دولت اینجا نیستیم. ما قصد داریم شادی و رنگ را به شهر بیاوریم.

رشد زیرزمینی

محمد عباس 38 ساله که در 16 ساله اخیر از این راستا به سمت محل کار خود رفته است، در این باره گفت: ماموریت صورت گرفته است. در 16 سال اخیر هرگز این مکان را به این زیبایی ندیده ام. کشور ما به چنین رنگ و طرحی احتیاج دارد. او اضافه کرد: این دیوارها اغلب کثیف و سیاه هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بغداد شهری بی نظم، شلوغ و 10 میلیون نفری است که اغلب در میان ترافیک، دود و ایست های بازرسی غرق شده است.

دیوارهای خاکستری منتهی به مرکز تجمعات رنگی شده اند/عکس: خبرگزاری فرانسه

براساس آمار بانک دنیای، عراق دومین کشور بزرگ فراورینماینده نفت اوپک (OPEC) است و با این حال یک پنجم مردم آن در فقر به سر می برند. 25 درصد از جوانان عراق نیز در فقر به سفر می برند.

خدمات عمومی مانند توزیع برق، تامین آب و حفظ خیابان ها بسیار ضعیف است و براساس آمار سازمان شفافیت بین الملل در رتبه دوازهم فساد قرار گرفته است.

اما هنر در این منطقه تنها به تصویر ختم نمی گردد. هر بعد از ظهر نوازندگان کلارنیت و فلوت در این منطقه جمع شده و می نوازند. مجسمه و ساخته های چوبی نیز در این بخش دیده می شوند. آنها می خواهند پیغام صلح، شادی و زندگی مردم عراق را به دنیا صادر نمایند.

منبع: عصر ایران
انتشار: 11 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 631

به "گالری هنر انقلابی در خیابان های بغداد (" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گالری هنر انقلابی در خیابان های بغداد ("

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید