مشاهده طوفان های گردابی شگفت انگیز در مشتری به وسیله جونو

به گزارش بیباپ، کاوشگر جونو (Juno) ناسا در تازه ترین پرواز نزدیک خود به سیاره مشتری (Jupiter)، تصاویری بی نظیر از طوفان های گردابی و پیچشی این غول گازی ثبت نموده است. این پرواز که در تاریخ 23 اکتبر انجام شد و شصت وششمین پرواز نزدیک یا به اصطلاح پریجوو (Perijove) جونو به شمار میرود، فرصتی برای آنالیز دقیق تر این سیاره فراهم کرد. جونو در این ماموریت توانسته به جزئیات جدیدی از جو مشتری، حلقه های کم رنگ آن و حتی ماه های آن از جمله آیو (Io) دست یابد. به لطف کوشش های خلاقانه شهروند - دانشمندان، تصاویر به دست آمده با افزایش کنتراست و تغییر رنگ پردازش شده اند تا زیبایی و پیچیدگی بی نظیر اتمسفر مشتری را به نمایش بگذارند.

مشاهده طوفان های گردابی شگفت انگیز در مشتری به وسیله جونو

گرداب های اتمسفر مشتری: تصویری از آشفتگی و پویایی

در تصاویر ثبت شده، گرداب ها و طوفان های گردابی مشتری به وضوح مشاهده می شوند. این طوفان ها در میزان های مختلف از گرداب های بزرگ گرفته تا گرداب های کوچک تر که با هم تعامل دارند یا به تنهایی مسیر خود را دنبال می نمایند، به وضوح قابل تشخیص اند. بعضی از این طوفان ها دارای سرعت و قدرت زیادی هستند و نشان دهنده آشفتگی و بی ثباتی در اتمسفر مشتری هستند. این شرایط نه تنها این سیاره را از لحاظ ظاهری تماشایی می نماید، بلکه اطلاعات علمی مهمی درباره ماهیت و ساختار این غول گازی در اختیار دانشمندان قرار می دهد. این طوفان های پیچشی و گردابی، که در کنتراست های اغراق شده نشان داده شده اند، نوعی آشفتگی پویا را به تصویر می کشند که در هیچ سیاره دیگری در منظومه شمسی به این شکل دیده نمی گردد.

ماموریت جونو: فراتر از تصاویر زیبا

جونو بیش از آنکه یک کاوشگر برای ثبت تصاویر هنری از مشتری باشد، به عنوان ابزاری علمی با هدف آنالیز دقیق این سیاره عمل می نماید. این کاوشگر علاوه بر مطالعه اتمسفر و طوفان های مشتری، ویژگی های گرانشی این سیاره را نیز آنالیز می نماید تا اطلاعاتی از ساختار درونی آن به دست آورد. بعلاوه جونو به مطالعه میدان مغناطیسی منحصربه فرد مشتری می پردازد و حتی با استفاده از این غول گازی به آنالیز نظریه نسبیت عام مشغول است. از زمان ورود به مدار مشتری، جونو توانسته دوره های پرواز نزدیک به سیاره را کاهش دهد و از فوریه 2024 دوره مدارش از 38 روز به 33 روز تقلیل یافته است، که امکان انجام پرواز نزدیک به سیاره را تقریباً ماهانه فراهم نموده است. انتظار می رود که جونو تا سپتامبر 2025 به ماموریت خود ادامه دهد و پس از آن با سقوط کنترل شده به داخل جو مشتری، ماموریتش به انتها برسد.

اهمیت تصاویر و داده های جونو برای علم و هنر

تصاویری که به وسیله جونو به دست می آیند، نه تنها زیبا و الهام بخش هستند، بلکه ارزش علمی فوق العاده ای دارند. هر تصویر به دانشمندان اطلاعات بیشتری از پیچیدگی ها و پویایی های اتمسفر مشتری ارائه می دهد. گرداب ها و طوفان های مشاهده شده در این تصاویر به عنوان نمونه هایی از ناپایداری های جوی عمل می نمایند که درک بهتری از پدیده های مشابه در سایر سیارات به ما می دهد. علاوه بر این، این تصاویر می توانند الهام بخش هنرمندان و علاقه مندان به زیبایی های طبیعت باشند و بازتابی از شکوه و عظمت فضا را به ما نشان دهند.

این داده ها و تصاویر، پس از انتها ماموریت جونو نیز برای دهه ها مورد تحلیل و مطالعه قرار خواهند گرفت و به کشفیات جدیدی در زمینه ساختار و ماهیت غول های گازی و دیگر سیارات یاری خواهند کرد.

منبع

missionjunoمنبع: یک پزشک
انتشار: 18 آبان 1403 بروزرسانی: 18 آبان 1403 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2655

به "مشاهده طوفان های گردابی شگفت انگیز در مشتری به وسیله جونو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشاهده طوفان های گردابی شگفت انگیز در مشتری به وسیله جونو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید