طرز تهیه آش رشته برای 6، 8 و 10 نفر
به گزارش بیباپ، از پیش غذاهای معروف ایرانیان می توان به آش رشته اشاره نمود که تقریبا همه با طبخ آن آشنایی کامل دارند، اما بسیاری از افراد برای طبخ آش رشته از مقدار مواد استفاده شده و حتی مقدار سبزی آگاهی ندارند. در این مطلب طرز تهیه آش رشته برای 6، 8 و 10 نفر و مقدار موادی که استفاده می گردد را برای شما عزیزان به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
آش رشته برای 6، 8 و 10 نفر
مواد و حتی سبزی استفاده شده در آش رشته، طعم آن را کامل می تواند تغییر دهد، پس دقت داشته باشید بر حسب تعداد نفرات خود از مواد و سبزی به اندازه کافی استفاده نمایید تا عطر و طعم آش شما دلچسب باشد.
مواد لازم
مواد لازم برای 6 نفر | |
نخود | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
رشته آش | نصف بسته |
سبزی آش | 1 کیلو و نیم |
سیر داغ، نعنا داغ و کشک | به میزان لازم |
کشک یا ماست چکیده | به مقدار دلخواه |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 5 الی 6 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای 8 نفر | |
لوبیا چیتی | 1 پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
سبزی آش | 2 کیلو |
پیاز داغ | 7 الی 8 قاشق غذاخوری |
رشته آش | نصف بسته |
کشک | نیم کیلو |
نعنا داغ و سیر داغ | به مقدار لازم |
آرد | 4 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 3 الی 4 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای 10 نفر | |
سبزی آش | 2 کیلو و نیم |
حبوبات (لوبیا، نخود، عدس) | 1 کیلو و 250 گرم |
رشته آش | 1 کیلو و 250 گرم |
آرد | 5 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 5 الی 6 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به مقدار لازم |
نعنا داغ و سیر داغ | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 10 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه
- برای آغاز کار، پیاز داغ ها را تفت داده، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید، و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. (نصف قابلمه باید آب باشد.)
- سپس عدس خام و سبزی ها را به قابلمه خود اضافه نموده و بگذارید عدس و سبزی ها بپزد.
- بعد از اینکه کمی پخته شد، نخود و لوبیایی که از قبل پخته شده بود را به آن اضافه می کنیم.
- سپس رشته آش و مقدار کمی نمک به آش خود اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
- دقت داشته باشید بعد از اضافه کردن رشته ها، آش را به خوبی هم بزنید تا رشته ها بهم نچسبد.
- بعد از اینکه آش شما کاملا پخته شد، با نعنا، سیر داغ و و پیاز داغ آش خود را تزیین نموده و سرو کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته برای تعداد زیادی از افراد
- ادویه ها را مستقیما در آش نریزید. بهتر است برای خوشرنگ شدن آش، ادویه ها را با روغن، آرد و مقداری آب مخلوط کنید و سپس به آش خود اضافه نمایید.
- مقدار سبزی آش رشته باید دو برابر حبوبات و رشته باشد.
- عدس، نخود و لوبیا را برای آش رشته همواره به مقدار مساوی در نظر بگیرید.
- پیاز داغ را نسبت به سیر داغ و نعنا داغ، به مقدار بیشتری در آش خود بهره ببرید تا آش رشته شما خوشمزه تر گردد.
- برای تهیه نعنا داغ 6 قاشق غذاخوری روغن در یک ظرف کوچک ریخته و روی تابه بگذارید، سپس 1/4 قاشق چای خوری زردچوبه به روغن خود اضافه کنید و بعد نعنا را درون روغن بریزید. (به مدت چند ثانیه روی حرارت بماند، سپس بلافاصله از روی حرارت بردارید.)
بیشتر بخوانید: تزیین آش کشک در 13 ایده جدید و متنوع
سخنی با خوانندگان
امیدوارم این آش خوش طعم و لذیذ را به راحتی در منزل تهیه کنید و از آن به عنوان میان وعده در مراسم ها و دورهمی ها بهره ببرید. اگر شما روش بهتری برای طبخ آش برای تعداد افراد زیاد، می شناسید، نظرات و پیشنهادات خود را در بخش ارسال نظرات برای همراهان انگیزه ارسال نمایید. همچنین می توانید طرز تهیه آش رشته در زود پز و نکاتی برای طبخ آن را بخوانید.
منبع: مجله انگیزه