طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ اردبیلی اصیل و خوشمزه

به گزارش بیباپ، آش از جمله غذاهایی است که به ویژه در فصل های سرد سال و شب های زمستان، هواداران خاص خود را دارد. ایرانی ها آش را به انواع مختلف و بسیار متنوعی مثل آش جو، آش انار، آش اسفناج و حتی آش گوجه درست می نمایند. در این مطلب به سراغ طرز تهیه یکی از اصیل ترین آش های ایرانی یعنی آش دوغ می رویم و طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ اردبیلی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ اردبیلی اصیل و خوشمزه

مواد لازم برای طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ

  • دوغ 2 لیتر
  • ماست 2 کیلوگرم
  • سبزی آش 500 گرم
  • گوشت چرخ نموده 250 گرم
  • پیاز میانه 3 عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • برنج 1 پیمانه
  • نخود 1 پیمانه
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
  • سیر 3 حبه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ

1. آماده کردن مواد

برای درست کردن یک آش دوغ اصیل و خوشمزه، ابتدا باید مواد اولیه آن را آماده کنید. اولین مرحله در تهیه آش، خیساندن حبوبات است. پس نخودها را از شب قبل پاک نموده و بشویید، سپس آن ها را در آب ولرم خیس کنید تا نفخ نخودها گرفته گردد. در این بین، چند باری آب نخودها را تعویض کنید.

نکته: اگر زمان کمی دارید، می توانید از کنسرو نخود آماده بهره ببرید. در این صورت، نیازی به خیساندن نخودها نخواهید داشت.

بعلاوه برنج ها را هم پاک نموده و بشویید، سپس به مدت حداقل یک ساعت آن ها را در آب خیس کنید.

2. آماده کردن گوشت قلقلی

در آش دوغ اردبیلی، گوشت قرمز به صورت گلوله های کوچک درآمده و در آش پخته می گردد. برای تهیه گوشت های قلقلی، نصف یکی از پیازها را رنده نموده و آب اضافی اش را بگیرید. سپس پیاز رنده شده را به همراه گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه ترکیب نموده و به خوبی ورز بدهید تا یک مایه گوشتی یکدست به دست بیاید.

از مایه گوشتی خود گلوله های کوچکی به مقدار فندق درست کنید. گوشت های قلقلی را با فاصله از هم در ظرف مناسب قرار داده و آن را تا مراحل بعدی کنار بگذارید.

نکته: گوشت چرخ نموده در رسپی اصلی طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ وجود دارد. با این حال، این مرحله اختیاری بوده و چنانچه مایل نبودید، می توانید گوشت را از ترکیب مواد آش خود حذف کنید.

3. پختن آش دوغ

برای آغاز پختن آش دوغ، ابتدا نخودها را به همراه آب در قابلمه ریخته و اجازه بدهید تا به مدت یک تا 2 ساعت (بسته به جنس نخود شما) بپزد.

در یک ظرف دیگر، دوغ را با ماست و تخم مرغ مخلوط کنید تا حالتی صاف و خامه ای پیدا کند. اضافه کردن تخم مرغ به این علت است که ترکیب ماست و دوغ شما پس از اضافه شدن به قابلمه، به اصطلاح نبریده و دلمه دلمه نگردد. سپس ترکیب به دست آمده را به همراه برنج، به نخودها اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ترکیب ماستی شما خوب یکدست گردد.

پس از اینکه ترکیب مواد خوب مخلوط شده و آغاز به قل زدن کرد، سبزی آش را به همراه گوشت های قلقلی و نمک و فلفل، به قابلمه اضافه کنید. سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید تا آش شما به مدت یک ساعت پخته و جا بیفتد. در این حین کافی است گه گاه به آش سر زده و آن را خوب مخلوط کنید تا ته نگیرد. با این حال مراقب باشید که در حین هم زدن، گوشت های قلقلی را له نکنید.

4. سرو آش دوغ

در طول مدتی که آش دوغ شما در حال پختن و جا افتادن است، می توانید ترکیب پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ آن را آماده کنید.

برای درست کردن پیاز داغ، پیازها را به صورت خلال های باریک و نازک خرد نموده و در روغن داغ تفت بدهید تا رنگ پیازها تغییر پیدا نموده و طلایی شوند.

برای درست کردن نعنا داغ، صبر کنید تا روغن شما خوب داغ گردد. سپس نعناهای خشک را به روغن اضافه نموده و خاموش کنید تا با همان حرارت موجود نعنا سرخ گردد. در نظر داشته باشید که اگر نعنا داغ را به مدت بیشتری روی حرارت نگه دارید، طعم آن تلخ می گردد.

برای درست کردن سیر داغ هم سیرها را به صورت ورقه ای خرد کنید، سپس آن ها را در روغن داغ تفت بدهید تا طلایی رنگ شوند.

نکات تکمیلی در طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ

در فصل زمستان و خصوصا هنگامی که برف می بارد، کمتر غذایی می تواند در لذیذ بودن با آش دوغ رقابت کند. تهیه آش دوغ بسیار ساده و آسان بوده و به راحتی آماده می گردد. با این حال، درست کردن یک آش دوغ خوشمزه و جا افتاده نکاتی دارد که برای خوشمزه تر شدن غذایتان بهتر است رعایت کنید.

ترکیب سبزی آش دوغ

ترکیب اصلی سبزی آش دوغ اردبیلی شامل تره، گشنیز، شوید و برگ سیر است. بعلاوه در بعضی از ترکیب ها، از شوید هم به مقدار کم استفاده می گردد. از طرف دیگر، نمودها در آش دوغ خود تره، گشنیز و نعناع می ریزند و بختیاری ها ترکیب تره، گشنیز و شوید را بیشتر می پسندند.

در صورتی که سبزی تازه در دسترس نداشتید، می توانید از سبزی خشک هم در تهیه این آش بهره ببرید.

برترین دوغ برای تهیه آش دوغ

انتخاب دوغ مناسب، نقش بسیار مهمی در خوش طعم شدن آش دوغ شما دارد. بسیار مهم است که در تهیه آش خود، از دوغ گازدار استفاده نکنید، چراکه طعم آن را عوض می نماید. بعلاوه دوغ شما نباید بسیار ترش باشد.

برترین انتخاب برای تهیه آش دوغ، دوغ های پاستوریزه مغازه های معتبر لبنیاتی است و بعلاوه دوغ های پاکتی هستند.

از آنجایی که خود دوغ شور است، باید مراقب مقدار نمکی که به آش اضافه می کنید باشید تا غذای شما شور نگردد. بعلاوه بهتر است دوغ های حاوی سبزیجاتی مثل نعنا و پونه را انتخاب نکنید، چون طعم آش شما را تغییر می دهند.

در آش دوغ از چه برنجی استفاده کنیم؟

انواع برنج های ایرانی با توجه به عطر و لعابی که دارند، می توانند در تهیه یک آش دوغ خوشمزه به کار بروند. بعلاوه در تهیه آش می توانید به جای برنج درسته، از خرده برنج (برنج شکسته) بهره ببرید.

راز نبریدن آش دوغ

بریدن و دلمه دلمه شدن ترکیب ماست و دوغ، باعث خراب شدن آش دوغ شما می گردد. علت اضافه کردن تخم مرغ به آش دوغ این است که جلوی بریدن ماست را بگیرد. بعلاوه در نظر داشته باشید که از ماست و دوغ به دمای محیط رسیده بهره ببرید تا ماست شما به محض اضافه شدن به قابلمه نبرد.

در نظر داشته باشید که اگر آش دوغ برید، معمولا نمی توان کار خاصی برای جبران آن انجام داد. پس حتما نکات بالا را رعایت کنید تا باعث خراب شدن آش شما نگردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2698

به "طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ اردبیلی اصیل و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ با تخم مرغ اردبیلی اصیل و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید