قارچ سمی قابل شناسایی نیست!

به گزارش بیباپ، قارچ سمی از غیر سمی به هیچ عنوان قابل شناسایی نیست.

قارچ سمی قابل شناسایی نیست!

قارچ فله نخرید. این توصیه انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی است. حالا در آستانه بهار که طبیعت ایران رستنگاه انواع قارچ های وحشی می گردد، دستفروشان و فروشندگان بین راهی آغاز به فروش قارچ وحشی می نمایند. قارچ هایی که با عنوان قارچ جنگلی یا حتی قارچ ارگانیک فروخته می گردد، اما حتی لمس آن ها می تواند مصرف نمایندگان را مسموم کند.

قارچ جنگلی نخرید

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جنگل یا در مسیری به قارچ های فله ای که به فروش می رسد، برخورد نموده باشید. مسمومیت قارچی فراوان است، اما قارچ های مسموم را چگونه باید شناسایی کرد تا دیگر شاهد این تعداد مسمومیت و حتی به کام مرگ رفتن افراد نباشیم. آمار ها نشان می دهد در سال گذشته حدود 1180 نفر از ایرانی ها به دلیل مسمومیت قارچ بستری شدند و 22 نفر از آن ها هم فوت کردند.

محمدحسن افشار، رئیس هیأت مدیره انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در این رابطه می گوید: قارچ سمی از غیر سمی به هیچ عنوان قابل شناسایی نیست. او در ادامه شرح می دهد: 2 هزار نوع قارچ وجود دارد، البته در بین این تعداد تنها 67 نوع آن خوراکی است. تعداد کمی هم از این 67 نوع قارچ غیر سمی در کشور ما وجود دارد. البته معروف ترین نوع این قارچ ها قارچ دکمه ای است که از آن 17 نوع وجود دارد و تنها یک نوع آن خوراکی است که بسیار شبیه به یکدیگر ند و شناسایی آن ها احتیاج به کارشناس دارد.

او با اشاره به این که یکی از معضلات پیش روی ما ورود دستفروش ها برای فروش قارچ است که بدون هیچ اطلاعی دست به چنین اقدامی می زنند، ادامه داد: سال گذشته با بارش باران مقداری قارچ سمی رویش داشت که بعضی این قارچ ها را با عنوان قارچ جنگلی به فروش رساندند و موحب مسمومیت گردشگران شدند. همچنین سال گذشته حدود 1180 نفر از هموطنان به دلیل مسمومیت قارچ بستری شدند و 22 نفر از آن ها هم فوت کردند.

قارچ جایگزین مناسب گوشت

افشار با تأکید بر این که به هیچ عنوان با دیدن قارچ به آن ها دست نزنید، در این زمینه شرح داد: بعضی از قارچ هایی که در کشور وجود دارد حتی به وسیله دست زدن باعث ایجاد مسمومیت می گردد؛ بنابراین توصیه می کنم در صورت دیدن هر نوع قارچ به آن حتی دست نزنید. رئیس هیأت مدیره انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در ادامه با اشاره به خواص قارچ یادآور شد: با وجود این که قارچ خاصیت پروتیینی دارد، می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای گوشت باشد، زیرا قارچ 45 گرم پروتیین دارد و یک کیلوگرم گوشت 70 گرم پروتیین دارد. با توجه به قیمت مناسب قارچ و خواص درمانی آن، چون تنظیم نماینده قند خون بودن، می توان به عنوان جایگزین گوشت از آن استفاده کرد.

افشار می گوید مصرف قارچ در ایران جا افتاده است و حالا سرانه مصرف آن به ویژه با افزایش قیمت گوشت درحال افزایش است. او شرح می دهد: مصرف قارچ بین 500 تا 600 تن است و تنها روزانه 5-6 درصد آن صادرات می گردد و بقیه محصول به مصرف داخلی می رسد و هر ایرانی به طور متوسط سالانه 1,2 کیلوگرم مصرف دارد. اگرچه قارچ هم نسبت به گذشته افزایش قیمت دو برابری را داشته است. افشار در این زمینه می گوید: قیمت تمام شده فراوری یک کیلو قارچ 8900 تومان است و اگر حاشیه سود 25 درصد را برای فراورینماینده در نظر بگیریم این محصول باید کیلویی 12 هزار تومان در مزرعه به فروش برسد و اکنون قیمت بازار نزدیک به 15 هزار تومان است که در مقایسه با خاصیت پروتیینی آن و قیمت گوشت قابل مقایسه نیست.

منبع: فرادید
انتشار: 10 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 236

به "قارچ سمی قابل شناسایی نیست!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قارچ سمی قابل شناسایی نیست!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید