غذاهایی که ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد
به گزارش بیباپ، سرطان سینه یکی از سرطان های شایع در ایران و دنیا در هر دو جنس است و این درحالیست که متخصصان معتقدند با رعایت تغذیه مناسب، بیش از 40 درصد انواع سرطان ها قابل پیشگیری هستند.
به گزارش ایسنا، بر همین اساس نیز متخصصان اذعان دارند که مصرف یک سری از مواد غذایی می تواند در افزایش یا کاهش ابتلا به سرطان سینه دخیل باشند. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، طبق آنالیز های اجرا شده تعدادی از عوامل تغذیه ای در ایجاد سرطان ها و از جمله سرطان سینه نقش دارند که عبارتند از:
1. دریافت زیاد چربی به خصوص چربی های اشباع (روغن نباتی جامد، روغن حیوانی، پیه و دنبه)
2. مصرف زیاد فراورده های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس
3. مصرف زیاد گوشت قرمز
4. مصرف زیاد قندهای ساده (قند و شکر و نبات و مربا و ...)
5. حرارت زیاد و استفاده مکرر از یک روغن برای سرخ کردن
6. مصرف غذاهای نمک سود و نیز غذاهای شور یا دودی
7. چاقی و اضافه وزن که در خانم های یائسه خطر ابتلا به سرطان سینه را چند برابر می نماید.
توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان سینه عبارتند از:
1. مصرف غلات کامل (نان های سبوس دار) و حبوبات
2. مصرف زیاد سبزیجات در طول روز (5-3 وعده در طول روز)
3. غذاهای حاوی ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (که در سبزیجات و میوه جات تازه به وفور یافت می گردد) بعلت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی احتمال ابتلا به سرطان ها را کاهش می دهد.
4. در طول هفته بیش از 2 بار از گوشت قرمز استفاده نکنیم و از گوشت ماهی و مرغ بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنیم.
5. استفاده از لبنیات کم چرب در طول روز
6. مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 نظیر انواع ماهی (کاد، سالمون، ساردین) و مغزدانه ها
7. داشتن حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته (5 روز در هفته و روزی 30 دقیقه)
بعلاوه غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان سینه عبارتند از:
1. قارچ؛ قارچ ها حاوی یک نوع آنتی اکسیدان قوی هستندکه از بدن در برابر سلول های سرطان سینه محافظت می نماید.
2. بروکلی؛ محققان به این نتیجه رسیده اند که آنتی اکسیدان موجود در کلم ها به خصوص کلم بروکلی باعث تخریب سلول های سرطانی و پیشگیری از رشد آنها در بدن می گردد.
3. دانه های انار؛ آنتی اکسیدان های موجود در انار می تواند آنزیمی که در پیشرفت سرطان سینه نقش دارد را مهار کند.
4. حبوبات؛ مصرف مقادیر بالای حبوبات با کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد.
5. گردو؛ خوردن روزانه گردو به علت داشتن اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و مواد مفید دیگر می تواند از پیشرفت غده های سرطانی سینه پیشگیری کند.
6. تخم مرغ؛ تخم مرغ حاوی یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که در زرده تخم مرغ به میزان زیاد وجود دارد و 24 درصد احتمال خطر سرطان سینه را کاهش می دهد.
منبع: فرارو