طرز تهیه قورمه مشهدی خوشمزه و فوری در 5 مرحله آسان
به گزارش بیباپ، آیا تا حالا قورمه مشهدی خورده اید؟ درواقع قورمه گوشت یکی از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانی است که در زمان های قدیم برای بالا بردن ماندگاری گوشت تهیه می شده است. قورمه عشایر، قورمه ترکمنی و قورمه مشهدی در میان انواع قورمه گوشت بسیار مشهور هستند. قورمه گوشت گوسفند گوسفندی با دنبه در اصل به عنوان یک غذای مجلسی و در مهمانی های خاص سرو و با گوشت گوسفندی و دنبه خالص درست می گردد. این غذای مشهدی بسیار مقوی و سیر کننده بوده و روش تهیه آن بسیار آسان است. در این مقاله از در طرز تهیه قورمه مشهدی سنتی و اصیل با گوشت گوسفندی و دنبه به روش فوری و سه سوته، به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن قورمه مشهدی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه قورمه مشهدی (برای 8 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت گوسفندی بدون استخوان | 1 کیلوگرم |
دنبه گوسفندی | 400 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 4 عدد درشت |
چوب دارچین | 2 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
برنج و نان | برای سرو قورمه مشهدی |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت قورمه گوشت مشهدی: 2 تا 3 ساعت
مقدار کالری قورمه مشهدی در 100 گرم: حدود 345 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه قورمه گوشت مشهدی اصیل
طرز تهیه قورمه گوسفندی مشهدی، اصلا سخت و پیچیده نیست، فقط باید زمان کافی برای پخت گوشت قورمه اختصاص دهید. در ادامه مراحل طرز تهیه قورمه با دنبه و گوشت را دنبال کنید.
مرحله اول: گوشت و دنبه را آماده کنید
برای طرز تهیه قورمه سنتی، ابتدا گوشت گوسفندی و دنبه ها را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. گوشت های گوسفندی را روی تخته آشپزی، به مقدار کوچک و در مقدار چنجه ای (در حد و مقدار گردو) خرد کنید. دنبه ها را هم به همان مقدار خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید گوشت گوسفندی تازه و دنبه و دنبالچه گوسفند را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: پیاز و ادویه ها را تفت دهید
پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در یک قابلمه، کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیازها سبک و شیشه ای شوند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خام ادویه ها گرفته گردد.
شما می توانید انواع روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده منجمد و انواع ادویه غذا مثل زردچوبه و فلفل سیاه را از فروشگاه های به روش های حضوری یا اینترنتی بخرید.
مرحله سوم: گوشت و دنبه را تفت دهید
بعد از تفت خوردن پیاز و ادویه ها، گوشت و دنبه را در قابلمه بریزید و با پیازها تفت دهید. تفت دادن را تا وقتی ادامه دهید که رنگ گوشت تغییر کند و سفید گردد. شعله را روی حالت میانه قرار دهید که گوشت کمی سرخ گردد و آب نیندازد. 2 تا 3 دقیقه گوشت را تفت دهید.
مرحله چهارم: گوشت و دنبه قورمه را بپزید
بعد از تفت خوردن گوشت، به مقدار 2 لیوان فرانسوی دسته دار فرانسوی، آب جوش به قابلمه اضافه کنید. چوب دارچین و برگ بو را اضافه کنید و اجازه دهید آب به قل قل کردن بیفتد. سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم نموده و به مدت 2 تا 3 ساعت صبر کنید تا گوشت خوب بپزد و آب آن کشیده گردد. در این مدت، هر نیم ساعت یک بار، به غذا سر بزنید و مقدار آب آن را چک کنید.
در صورت تمایل دارچین را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله پنجم: گوشت و دنبه را سرخ کنید
بعد از اینکه گوشت پخت، درب قابلمه را بردارید تا آب داخل قابلمه بخار گردد و دنبه و گوشت ها بمانند. چوب دارچین و برگ بو را بیرون بیاورید و نمک یا چاشنی دلخواه (مثل زعفران دم نموده و آبلیمو) اضافه کنید. شعله گاز را روی حرارت میانه تنظیم کنید و مواد را هم بزنید تا دنبه ها آب شوند و گوشت ها در روغن دنبه سرخ شوند.
شما می توانید زعفران و آبلیموی تازه را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
مرحله آخر: قورمه مشهدی را سرو کنید
وقتی گوشت ها سرخ شدند، شعله را خاموش کنید و قورمه مشهدی را همراه با نان یا با یا، سرو کنید.
در صورت تمایل برنج و نان را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قورمه مشهدی
- اگر به بوی گوشت گوسفندی حساس هستید، می توانید گوشت را در یک قابلمه بریزید و به آن مقداری آب و چند عدد برگ بو اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. آب که چند جوش خورد و روی سطح آن، کف های سفید ایجاد شد، گوشت را آبکش کنید. سپس آن را با پیاز و دنبه تفت دهید.
- قورمه مشهدی را می توانید تهیه و در فریزر نگهداری کنید. گوشت های قورمه را می توانید در انواع غذا، انواع خورش یا انواع پلو با گوشت بهره ببرید.
- قورمه مشهدی اصیل، طعم نمکی و شور دارد چون در زمان قدیم، نمک یکی از نگهدارنده های مواد غذایی به شمار می رفته است و باعث بالا رفتن زمان ماندگاری گوشت یا دیگر مواد غذایی می شده است.
- برای طعم دار کردن گوشت، به جای پودر دارچین، بهتر است از چوب دارچین بهره ببرید تا رنگ غذا تیره نگردد. بعد از پخت، چوب دارچین را خارج کنید.
- قورمه را می توانید برای مسافرت هم تهیه کنید، چون در صورت نگهداری صحیح، می توان به عنوان غذای همراه خودتان در مسافرت بهره ببرید.
- قورمه مشهدی اصلا آب ندارد و باید در نهایت آب آن کاملا بخار شده و با روغن دنبه سرخ گردد.
- قورمه را می توانید با مرغ یا ترکیب گوشت گوسفندی و مرغ هم درست کنید. در صورت استفاده از مرغ، به خاطر داشته باشید که مرغ را بعد از نیم پز شدن گوشت اضافه کنید چون مرغ زودتر می پزد.
- اگر دنبه در دسترس ندارید، بعد از پخت گوشت ها و کشیده شدن آب آنها، مقداری روغن دنبه (طرز تهیه روغن دنبه) به گوشت ها اضافه کنید و گوشت ها را با روغن دنبه سرخ کنید.
- طرز تهیه قورمه عشایر و طرز تهیه قورمه ترکمنی هم مشابه طرز تهیه قورمه مشهدی است.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن قورمه مشهدی
قورمه مشهدی با چه گوشتی درست می گردد؟
قورمه مشهدی با گوشت گوسفندی و دنبه درست می گردد ولی می توانید آن را با گوشت گوساله یا ترکیب گوشت گوسفندی و مرغ هم تهیه کنید.
چطور بوی زهم گوشت قورمه مشهدی را بگیریم؟
اگر از گوشت تازه گوسفندی بهره ببرید، همان پیاز، زردچوبه و فلفل سیاه، بوی گوشت را می گیرند و بوی نامطبوعی حس نمی کنید. اما اگر خیلی حساس هستید، می توانید ادویه های بیشتری مثل دارچین، زنجبیل، کاری، زعفران دم نموده، پودر سیر و … به قورمه بزنید. ضمناً می توانید گوشت را بجوشانید و آب و کف روی آن را دور بریزید، سپس قورمه را مانند روش بالا بپزید.
قورمه گوشت با چی سرو میشه؟
قورمه سنتی را می توانید هم با نان و سبزی خوردن و هم با برنج سفید، برنج زعفرانی و رشته پلو به همراه سالاد دلخواه سرو کنید.
محصولات مرتبط
پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا
107,900 تومان 117,900 تومان 8% تخفیف
زردچوبه 90 گرمی سانتین
41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف
پودر دارچین پت 80 گرمی فامیلا
41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف
فلفل سیاه 75 گرمی گلستان
51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف
برنج عنبربو 5 کیلویی آذوقه
329,500 تومان 375,000 تومان 12% تخفیف
برنج هندی دانه بلند 1121- 10 کیلویی جشنواره
515,900 تومان 610,000 تومان 15% تخفیف
روغن ذرت 1800 گرمی اویلا
292,900 تومان 296,000 تومان 1% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 1800 گرمی اویلا
118,500 تومان 121,600 تومان 3% تخفیف
ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز
79,900 تومان 88,700 تومان 10% تخفیف
مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز
69,900 تومان 77,700 تومان 10% تخفیف
منبع: افق کوروش