طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن در 7 مرحله ساده
به گزارش بیباپ، برای طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن فقط به مقداری گوجه فرنگی، نمک، روغن مایع و طبیعتا یک دستگاه مخلوطکن خانگی احتیاج دارید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه رب گوجه خانگی فوری با کیفیت عالی را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوجه فرنگی | 6 کیلوگرم |
نمک | 3 قاشق غذاخوری |
روغن مایع یا روغن زیتون | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن: 3 تا 4 ساعت
مقدار کالری موجود در هر 20 گرم رب گوجه فرنگی خانگی: حدود 15 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن
مراحل طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن را با دقت دنبال کنید و از رب خانگی با کیفیت، خوش رنگ و خوش طعم مثل لذت ببرید. ضمناً شما می توانید با کیفیت را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.
مرحله اول: گوجه فرنگی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن، میکسر یا غذاساز باید گوجه ها را به دقت بشویید. سپس، آن ها را در آبکش و در مکان مناسبی قرار دهید تا کاملا خشک شوند. در ادامه، گوجه فرنگی ها را خرد نموده و هسته های گوجه را با قاشق خارج کنید. با انجام این کار به بهبود کیفیت رب گوجه یاری می کنید.
مرحله دوم: گوجه ها را بپزید
قطعات گوجه فرنگی خرد شده را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا بپزند و کمی نرم تر شوند. سپس، شعله را خاموش نموده و صبر کنید تا گوجه های پخته شده خنک شوند.
مرحله سوم: گوجه ها را در مخلوط کن بریزید
با در نظر گرفتن ظرفیت مخلوط کن یا همان بلندر، بخشی یا تمام گوجه های پخته شده را در دستگاه بریزید و کاملا پوره کنید. بسته به مقدار گوجه فرنگی شاید مجبور شوید این کار را چند بار تکرار کنید.
مرحله چهارم: پوره گوجه فرنگی را صاف کنید
حالا گوجه های پوره شده را در الک یا توری نسبتا درشتی بریزید و کاملا صاف کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که آب گوجه فرنگی کاملا گرفته شده و تفاله آن جدا گردد.
مرحله پنجم: آب گوجه فرنگی را بپزید
در این مرحله، ضروری است آب گوجه فرنگی را در قابلمه مناسب و تمیزی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا بجوشد. اجازه بدهید آب اضافی آن کاملا تبخیر شده و رب گوجه قوام یابد و غلیظ گردد. باید محتویات قابلمه را به طور منظم هم بزنید تا رب گوجه فوری شما ته نگیرد و بد مزه نگردد.
یادتان باشد، در انتهای فرآیند پختن رب، قطرات رب از قابلمه بیرون می پاشد. بنابراین برای اجتناب از سوختگی، پیشنهاد می کنیم درب قابلمه را با یک صافی یا الک فلزی در ابعاد مناسب بپوشانید. وقتی رب گوجه خانگی شما به مقدار کافی غلیظ شد باید حرارت را کم کنید. هم زدن رب گوجه را ادامه دهید و مراقب باشید ته نگیرد.
مرحله ششم: نمک را به رب گوجه اضافه کنید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن را بدون مشکل دنبال نموده باشید. پس از تبخیر آب اضافی رب گوجه فرنگی و سفت شدن آن باید شعله گاز را خاموش کنید.
سپس، نمک را به رب گوجه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط کاملا یکدستی ایجاد گردد. در نهایت، باید مدتی منتظر بمانید تا رب گوجه فرنگی شما کاملا خنک گردد.
برای خرید نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: رب گوجه فوری را در شیشه بریزید
در نهایت، باید رب خانگی را در ظروف شیشه ای درب دار استریل، خشک و تمیز بریزید. سپس، بسته به ابعاد ظرف، یک یا چند قاشق روغن مایع یا روغن زیتون روی رب بریزید. روغن باید کاملا سطح رب خانگی را بپوشاند. با انجام این کار از پیشگیری می کنید. سپس درب شیشه رب را ببندید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
برای خرید روغن مایع و روغن زیتون می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه رب گوجه با سبزی خردکن
طرز تهیه رب گوجه با سبزی خردکن هم درست مانند طرز تهیه رب گوجه با مخلوط کن است. بنابراین، کافی است دستور بالا را دنبال کنید. یادتان باشد در این روش هم باید هسته های گوجه فرنگی را خارج کنید.
روش تهیه رب گوجه با چرخ گوشت
برای تهیه رب گوجه فوری با چرخ گوشت، ابتدا باید گوجه ها را چرخ نموده و آن ها را در پارچه توری یا آبکش بریزید و کاملا فشار دهید تا پوست و هسته (دانه) گوجه جدا گردد. در ادامه، باید عصاره یا آب به دست آمده را در قابلمه مناسبی بریزید و با رعایت نکات ذکر شده مثل روش اول گفته شده در این مقاله بجوشانید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن
- در این روش، حتما باید دانه ها یا همان هسته های گوجه فرنگی را خارج کنید. دلیلش هم این است که دانه گوجه در مخلوط کن خرد می گردد و طعم رب گوجه را تلخ می نماید.
- در زمان های قدیم، گوجه فرنگی پخته شده را با یاری دست له می کردند. انجام این کار، سخت و وقت گیر بود. خوشبختانه امروز شما با استفاده از دستگاه هایی مانند مخلوط کن می توانید گوجه را در کمترین زمان و به ساده ترین روش ممکن پوره کنید و یک رب گوجه فوری درست کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت رب گوجه فرنگی می توانید آن را در قالب یخ یا در ظروف کوچکی بریزید و داخل فریزر قرار دهید. هر یک از حبه های رب یخ زده برای یک بار استفاده کافی هستند.
- برای درست کردن رب خانگی درجه یک بهتر است گوجه فرنگی گوشتی را انتخاب کنید.
- به جای حرارت دان قطعات گوجه فرنگی می توانید آن ها را در ظرف مناسب و در پوشیده ای بریزید و یک یا دو روز در معرض تابش آفتاب قرار دهید.
- اگر گوجه شما کم آب یا گوشتی است می توانید مقداری آب جوش به پوره آن اضافه کنید تا رقیق تر گردد.
- اگر طعم تندی دوست دارید می توانید مقداری فلفل قرمز را هم همراه با گوجه فرنگی داخل مخلوط کن بریزید. سپس، این ترکیب را مطابق دستور بالا بپزید و رب گوجه تند و خوشمزه ای را درست کنید. توجه داشته باشید، پیش از اضافه کردن فلفل به مخلوط کن باید دانه های فلفل را هم خارج نموده و فلفل ها را خرد کنید تا طعم رب تلخ نگردد.
- طرز تهیه رب گوجه فرنگی با گوشت کوب برقی هم درست مانند موارد بالاست. با این تفاوت که باید قطعات گوجه را مستقیما در قابلمه بریزید و یک استکان آب به آن اضافه کنید. سپس، قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا گوجه ها بپزند. پس از نرم شدن، آن ها را با استفاده از گوشتکوب برقی کاملا پوره کنید. در ادامه، عصاره گوجه فرنگی را روی حرارت ملایم بگذارید و مانند دستور بالا برای پخت رب گوجه عمل کنید.
فوت وفن های خوشمزه شدن رب گوجه فرنگی فوری با مخلوط کن
طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا چیست؟
استفاده از نمک و روغن با مقدار مناسب، تبخیر کامل آب گوجه فرنگی موقع پخت رب و بعلاوه، نگهداری رب گوجه فرنگی در فریزر به ماندگاری هر چه بیش تر آن یاری می نماید.
چکار کنیم رب گوجه قرمز گردد؟
برای خوشرنگ شدن و قرمز شدن رب گوجه فرنگی باید گوجه گوشتی و قرمز و با کیفیت انتخاب کنید. گوجه فرنگی ها نباید رگه های سفید داشته باشند. بعلاوه، ضروری است در رب گوجه به مقدار کافی روغن مایع بریزید. یادتان باشد، مقدار روغن مایع افزوده هرگز نباید بیش تر از چیزی باشد که در دستور بالا به آن اشاره نموده ایم. در غیر این صورت، رب گوجه فرنگی شما بی کیفیت می گردد. یادتان باشد، روش تنظیم حرارت هم نقش مهمی در رنگ دهی گوجه فرنگی دارد. بنابراین، باید حرارت را به شکل یکنواخت و به گونه ای تنظیم کنید که رب گوجه با دمای یکسانی بجوشد و به آرامی رنگ دهد.
چرا رب گوجه فرنگی کپک میزنه؟
تفاوت دمای رب و یخچال از اصلی ترین دلایل کپک زدن رب گوجه به شمار میرود. بنابراین، در شرایطی که دمای رب بالاست نباید آن را داخل یخچال قرار دهید. در غیر این صورت، رب شما کپک می زند. پیش از قرار دادن شیشه ها در یخچال، بهتر است مدتی منتظر بمانید تا رب خانگی خوشمزه و خوشرنگ شما کاملا خنک گردد.
چرا رب گوجه تلخ میشه؟
اگر گوجه فرنگی شما کپک زده، نرسیده، گندیده یا دچار زدگی باشد، رب گوجه به دست آمده احتمالا تلخ و بد مزه می گردد. ضمناً، خارج نکردن دانه های (هسته های) گوجه فرنگی هم نقش موثری در تلخ شدن رب گوجه ای دارد که با استفاده از مخلوط کن، سبزی خرد کن یا چرخ گوشت درست می گردد.
چرا رب گوجه گازدار یا ترش می گردد؟
گرما از اصلی ترین عوامل موثر در ترش شدن و گازدار شدن رب خانگی به شمار میرود. بنابراین، ضروری است رب گوجه خانگی را در یخچال یا در مکان خنک دیگری نگهداری کنید. ضمناً، باید رب خانگی را در ظروف شیشه ای در بسته نگهداری کنید یا درب ظروف را با سلفون بپوشانید.
چرا رب گوجه رنگ ندارد؟
برای آن که رب گوجه رنگ خوبی داشته باشد باید از گوجه مرغوب با پوست نازک و بدون رگه های سفید بهره ببرید.
چرا رب گوجه سیاه می گردد؟
اگر رب گوجه را روی حرارت زیاد درست کنید؛ یا اگر آن را برای مدت طولانی روی شعله قرار دهید احتمالا رب گوجه تیره رنگ و سیاه می گردد.
محصولات مرتبط
ادویه ماست و خیار 50 گرمی گلستان
12,800 تومان 12,900 تومان 1% تخفیف
ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا
98,900 تومان 99,900 تومان 1% تخفیف
رب گوجه فرنگی شیشه ای 700 گرمی فامیلا
51,350 تومان 51,950 تومان 1% تخفیف
کنسرو رب گوجه فرنگی درب آسان باز شو 800 گرمی یک و یک
55,000 تومان
روغن سرخ کردنی بدون پالم اولترا 900 گرمی هایلی
67,914 تومان 69,300 تومان 2% تخفیف
روغن زیتون تصفیه 450گرمی سی سام
200,900 تومان 269,000 تومان 25% تخفیف
منبع: افق کوروش