طرز تهیه خورش ترش واش گیلان

به گزارش بیباپ، یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می شوند که اساسا در همین منطقه می رویند. بنابراین غذاهای شمالی به ویژه غذاهای گیلکی در مقایسه با دیگر شهرها، طعم و عطر خاص خودشان را دارند. خورش ترش واش یکی از همین غذاهای گیلانی است که اصالتا درون ظرفی به نام گمج طبخ می گردد و در آن از سبزی به نام ترش واش استفاده می گردد. این سبزی که به آن شبدر ترشک هم می گویند، همانطور که از نام آن هم پیداست طعم ترشی دارد و در آشپزی گیلان از آن برای پخت خورش ترش واش استفاده می گردد.

طرز تهیه خورش ترش واش گیلان

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش

  • سینه مرغ 250 گرم
  • گشنیز، برگ چغندر و نعناع 300 گرم
  • جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش 300 گرم
  • خالواش 100 گرم
  • رب آلوچه ترش دو قاشق غذاخوری
  • سیر سه حبه
  • گوجه فرنگی چهار عدد
  • بادمجان چهار عدد
  • آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم
  • فلفل، نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورش ترش واش

مرحله اول

برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجان ها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن ها نمک بپاشید تا تلخی آن ها گرفته گردد.

بعد از نیم ساعت، بادمجان ها را بشویید و بعد از خشک کردن، سرخ کنید.

مرحله دوم

سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید. سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابه ای ریخته و جداگانه تفت دهید.

سبزی ها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری نموده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزه دارشده را به سبزی ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم

رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید. حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد.

بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان های سرخ شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن ها اضافه کنید. گوجه فرنگی ها حلقه حلقه برش بزنید و آن ها را در تابه ای جداگانه سرخ کنید.

وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه فرنگی های سرخ شده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.

نکات طرز تهیه خورش ترش واش

اگر سبزی های محلی شمالی را در اختیار ندارید می توانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.

به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می توانید بهره ببرید.

به جای مرغ نیز می توانید از بلدرچین یا بوقلمون بهره ببرید.

این غذا بیشتر با ماهی دودی و ماهی کولی سرو می گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 شهریور 1401 بروزرسانی: 19 شهریور 1401 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2434

به "طرز تهیه خورش ترش واش گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش ترش واش گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید