طرز تهیه خورشت هویج با گوشت به روش اصلی

به گزارش بیباپ، خورشت هویج یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی به ویژه در منطقه آذربایجان است. این خورشت با طعم شیرین و ترش و رنگ جذابش، یک غذای کامل و مغذی محسوب می گردد بنابراین خوب است در برنامه غذایی همه قرار بگیرد. پس در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه خورشت هویج با گوشت را مرور کنیم.

طرز تهیه خورشت هویج با گوشت به روش اصلی

مواد لازم برای تهیه خورشت هویج با گوشت

  • گوشت گوسفند یا گوساله 300 گرم
  • هویج 2 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • آلو خشک 10 عدد
  • رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش به اندازه لازم
  • شکر به اندازه لازم
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین به اندازه لازم
  • زعفران دم نموده به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

طرز تهیه خورشت هویج با گوشت

1. پخت گوشت

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت هویج با گوشت درست مثل طرز تهیه خورشت به ابتدا پیاز را خرد نموده و در دروغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را اضافه نموده و مخلوط کنید. در نهایت آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 2 تا 3 ساعت خوب بپزد.

2. آماده کردن هویج و آلو خشک

اکنون در این مرحله و همزمان که گوشت می پزد، هویج را پوست بگیرید و در به صورت حلقه ای یا نگینی خرد کنید. آلو خشک را هم بشویید و در آب خیس کنید. بعد هویج را در روغن تفت دهید وقتی کمی سرخ شد، آن را از ماهیتابه خارج کنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد.

3. اضافه کردن هویج به گوشت و پخت نهایی خورشت

در نهایت بعد از این که گوشت خوب پخت، هویج و آلو خیس خورده را به گوشت اضافه کنید. زعفران دم نموده، شکر و آبلیمو را هم اضافه و مخلوط کنید و اجازه دهید خورشت به مدت 30 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. این خورشت خوشمزه را می توانید با سیب زمینی سرخ شده همراه و با برنج میل کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای تهیه خورشت هویج

تهیه و پخت خورشت هویج با گوشت کار ساده ای است اما باید برای تهیه بهتر آن حتما به نکات و فوت وفن هایش آشنا باشید. در ادامه نکات مهم برای تهیه این غذای خوشمزه را بخوانید.

اهمیت تعادل طعم با شکر و آب لیمو

شکر و آب لیمو دو عنصر کلیدی اما قابل حذف در ایجاد طعم دلپذیر و متعادل در خورشت هویج هستند. شکر، شیرینی ملایمی به خورشت می بخشد و آب لیمو، طعم ترش و طراوت آن را افزایش می دهد. نسبت این دو عنصر به یکدیگر و مقدار آن ها در خورشت، به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. اگر خورشت شما بیش از حد ترش شد، می توانید اندازه کمی شکر به آن اضافه کنید و برعکس، اگر خورشت شما بیش از حد شیرین بود، کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.

استفاده از رب گوجه؛ رنگ و طعم متفاوت

استفاده از رب گوجه در خورشت هویج، رنگ آن را زیباتر و طعم آن را غنی تر می نماید. رب گوجه به خورشت رنگ قرمز جذابی می دهد و طعم آن را کمی ملس می نماید. اگر از رب گوجه استفاده نمی کنید، می توانید از چند عدد گوجه فرنگی رنده شده یا پوره بهره ببرید. البته، خورشت هویج بدون رب گوجه هم بسیار خوشمزه است و طعم متفاوتی دارد.

آلو خشک؛ رازی برای طعم اصیل

استفاده از آلو یکی از کارهایی است که می توانید برای تعدیل طعم شیرین هویج در خورشت هویج انجام دهید. اما واقعیت این است که آلو یکی از اجزای اصلی و سنتی خورشت هویج است. آلو خشک به خورشت شیرینی ملایمی می دهد و طعم آن را غنی تر می نماید. علاوه بر این، آلو خشک به هضم غذا یاری می نماید. اگر آلو خشک در دسترس ندارید، می توانید از لیمو امانی یا لیمو ترش بهره ببرید. اگر دوست دارید استفاده کامل آلو را در خورشت بدانید خوب است طرز تهیه خورشت مرغ و آلو را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.

خورشت هویج گیاهی؛ یک انتخاب سالم و خوشمزه

خورشت هویج را می توانید بدون گوشت هم تهیه کنید. برای تهیه خورشت هویج گیاهی می توانید از حبوباتی مانند لوبیا چیتی یا عدس یا حتی لپه بهره ببرید. بعلاوه می توانید از قارچ، بادمجان و یا دیگر سبزیجات برای افزایش طعم و عطر خورشت بهره ببرید.

نکاتی برای پخت بهتر خورشت هویج

برای این که خورشت هویج شما بهتر جا بیفتد و خورشت هویجی خوشمزه داشته باشید که همه طعم ها در آن به خوبی معلوم باشد و خوب هم جا بیفتد، بهتر است به نکات زیر دقت کنید:

  • تفت دادن پیاز: پیاز را به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ گردد و عطر آن آزاد گردد.
  • پخت گوشت: گوشت را به مدت کافی بپزید تا نرم و پخته گردد.
  • نرم شدن هویج: هویج را به مدت کافی بپزید تا نرم گردد، اما نه آنقدر که له گردد.
  • جا افتادن خورشت: خورشت هویج را پس از اضافه کردن همه مواد، به مدت کافی روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • غلظت خورشت: خورشت هویج باید غلیظ باشد. اگر خورشت شما آبکی بود، می توانید حرارت را زیاد نموده و اجازه دهید آب آن تبخیر گردد.

استفاده از زعفران برای بهبود رنگ خورشت هویج

برای اینکه خورشت هویج شما رنگ زیباتری داشته باشد، می توانید از زعفران دم نموده بهره ببرید. زعفران به خورشت هویج رنگ طلایی زیبایی می دهد. برای تهیه بهتر زعفران حتما روش دم کردن زعفران را در کتاب کاله مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 26 آذر 1403 بروزرسانی: 26 آذر 1403 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2681

به "طرز تهیه خورشت هویج با گوشت به روش اصلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت هویج با گوشت به روش اصلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید