ابرهای یوفو یا بشقاب پرنده و نحوه شکل گیری آنها
به گزارش بیباپ، چندی است که در میان کاربران شبکه های اجتماعی در کیپ تاون (Cape Town) آفریقای جنوبی، عکس هایی دست به دست می شوند که ابرهایی شبیه به یوفو (اشیای ناشناس پرنده) را در آسمان نشان می دهند. اما چیزی برای ترسیدن وجود ندارد و خبری از حضور بیگانگان در زمین نیست.
نام علمی این ابرها، ابرهای عدس گون (lenticular clouds) است؛ همان پدیده عجیبی که اخیرا در کیپ تاون مشاهده شده است. این پدیده علی رغم ظاهر عجیبش، علت ساده ای دارد.
این ابرها به علت شکل خاصشان، ابرهای یوفو نیز نامیده می شوند اما هوا شناسان آن را ابرهای عدس گون می نامند. این پدیده زمانی رخ می دهد که بادهای شدید و مرطوب بر روی زمین های ناهموار مانند کوه ها و دره ها، می وزد. این همان پدیده ای است که در کیپ تاون و در بالای کوه 1066 متری Table Mountain رخ داده است.
وزش باد موجب می گردد که ابرها به شکل دیسک، منقبض شوند و در جهت وزش باد به صورت عمودی شکل بگیرند.
این ابرها از نوع استراتوکومولوس هستند که به علت وزن و شکل، ابرهای عدس گون نامیده می شوند.
تعداد زیادی از گزارش های اخیر مربوط به مشاهده اشیای ناشناس پرنده در واقع همین ابرهای عدسگون بوده اند که ممکن است در هر جایی از دنیا، دیده شوند. دسته دیگری از این گزارشات، پنجره ابرها (hole-punch clouds) هستند که معمولا با یوفو ها یا همان بشقاب پرنده ها اشتباه گرفته می شوند.
منبع: National Geographic
منبع: کجارو