کاروانسرای شرف؛ موزه آجرکاری ایران

به گزارش بیباپ، رباط شرف بنایی ست با 4644 مترمربع وسعت که به دلیل معماری بی نظیر و تزئینات گچ کاری و آجرکار ی اش به نام یکی از شاهکارهای هنری ایران در دوره اسلامی شناخته می شود.

کاروانسرای شرف؛ موزه آجرکاری ایران

امروز در سفری متفاوت سری به یکی از مشهورترین کاروانسراهای ایران، کاروانسرای شرف می زنیم و با این نگین کاروانسراهای خراسان رضوی آشنا می شویم. بنایی تاریخی که به دلیل هنرهای به کاررفته در ساخت آن، به نام یکی از شاهکارهای معماری و تزئینات در تاریخ ایران محسوب می شود و متاسفانه در این سال ها مورد بی توجهی فراوانی قرار گرفته است. در خبرنگاران همراه مان شوید تا از کاروانسرای شرف بیشتر بدانید.

راهنمای بازدید از کاروانسرا

راهی جاده مشهد-سرخس می شویم و قدم در جاده کاروانسرای رباط شرف می گذاریم، بنایی زیبا که از راه دور به مانند قلعه ای خود را به ما می نمایاند اما زمانی که نزدیک می شویم شمایلی از یک کاروانسرای قدیمی که قرن هاست رنگ مسافر به خود ندیده، روبروی ما ظاهر می شود.

خود را به ورودی کاروانسرا می رسانیم، سازه ای که به سبک معماری رازی ساخته شده است و با گچ بری ها و آجرچینی های منحصربه فردش از گردشگران دلبری می کند. این کاروانسرا که پلانی مستطیل شکل دارد با یک ورودی باشکوه و سردری زیبا، به شما خوش آمد می گوید و بر سردر آن کتیبه ای با این مضمون رباط شرف از کاروانسراهای شاهی یا کاخ رباط های جاده ابریشم است به چشم می خورد. کاروانسراهای شاهی یا کاخ رباط ها نوعی از کاروانسراها بودند که برای استفاده امیران، شاهان، بزرگان و فرماندهان ساخته می شدند و مردم عادی در آن اقامت نمی کردند.

تزئینات کاروانسرا

در کنار تمام ویژگی های مجذوب کننده معماری رباط شرف، این هنر به کاررفته در این بناست که آن را تا به این اندازه ارزشمند و خاص جلوه می دهد. ما در این کاروانسرا شاهد هنرمندی هنرمندان برجسته ایران در دوره سلجوقی هستیم که هنر آجرکاری و گچ بری را در این رباط به اوج کمال خود رسانده اند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با جاذبه های گردشگری مطلب 7 کوه ایران که باید دید را بخوانید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 7 شهریور 1400 بروزرسانی: 7 شهریور 1400 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2072

به "کاروانسرای شرف؛ موزه آجرکاری ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاروانسرای شرف؛ موزه آجرکاری ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید