معنی ضرب المثل فارسی؛ سبیلش را چرب کرد

به گزارش بیباپ، ضرب المثل سبیلش را چرب کرد، به دوران حکومت پادشاهان صفوی بازمی شود که مردم در آن موقع سبیل های بزرگ و کلف می گذاشتند. در خواندن این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.

معنی ضرب المثل فارسی؛ سبیلش را چرب کرد

تاریخچه ضرب المثل سبیلش را چرب کرد

در روایات این گونه آمده است که در زمان حکومت صفویان، مردها سبیل کلف بلندی بر پشت لب هایشان می گذاشتند و فرمانروایان سلسله صفوی اکثرا اینگونه سبیل ها را می گذاشتند. مردم حاکمان صفوی را به علت اینکه نسبت فامیلی با شیخ صفی الدین اردبیلی، اهل علم و فلسفه می دانستند و به همین علت لقب مرشد روی آن ها گذاشته بودند. این افراد سبیل های بلند و کلفتی داشتند و حتی به هواداران خودشان هم سبیل گذاشتن را پیشنهاد می دادند.

در آن دوران افرادی که سبیل های کلف بر پشت لب می گذاشتند، مجبور بودند که همواره به آن ها سر و سامان بدهند و تمیز نگهشان دارند و مرتبا با دست پیچ می دادند. اگر از نظافت کردن سبیل هایشان غفلت می کردند، زیبایی و شکوه خود را در میان مردم از دست می داد.

اما در میان مردم افرادی زندگی می کردند که بسیار پولدار و ثروتمند بودند و عده ای را برای سبیل چرب کردنشان استخدام نموده بودند. در اصل وظیفه سبیل چرب کن به این شکل بود که سبیل صاحبش را قبل از مهمانی یا مراسمی، با قیچی و شانه مرتب می کرد و روغن مخصوصی به آن می زد تا براق گردد و در مهمانی جلوه زیبایی داشته باشد. اگر سبیل چرب کن وظیفه اش را به درستی انجام می داد لبخندی بر لب های صاحبش بوجود می آمد و هر چه که احتیاج داشت صاحبش به او می داد.

این امر به تدریج به صورت ضرب المثل در بین مردم رواج پیدا کرد و در واقع اشاره به افرادی دارد که رشوه می دهند.

منبع: کجارو / yjc.ir / بیتوته
انتشار: 17 آبان 1403 بروزرسانی: 17 آبان 1403 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2654

به "معنی ضرب المثل فارسی؛ سبیلش را چرب کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معنی ضرب المثل فارسی؛ سبیلش را چرب کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید