با انواع ویزای شینگن آشنا شوید

به گزارش بیباپ، ویزای شینگن با توجه به هدف سفر، نوع ورود و مدت زمان اقامت دارای انواع مختلفی است و برای هر یک از این ویزاها باید مدارک خاصی ارائه شوند.

با انواع ویزای شینگن آشنا شوید

شینگن یا شنگن پیمانی است که به موجب آن تعدادی از کشورهای اروپایی از مرزی واحد برخوردارند و شهروندان خارج از این پیمان جهت سفر و اقامت ملزم به اخذ ویزایی موسوم به ویزای شینگن هستند. شینگن (Schengen) بزرگ ترین منطقه بدون احتیاج به پاسپورت جهان محسوب می گردد، در سال 1985 در کشور لوکزامبورگ طی یک قرارداد بین المللی ایجاد شد. بر اساس این پیمان، 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) که محدوده ای به مساحت 4,300,000 کیلومتر مربع و جمعیتی 420 میلیون نفری را در بر می گیرد، به عنوان مجموعه ای واحد عمل می نمایند.

نکته قابل توجه اینکه نام پیمان شینگن برگرفته راز دهکده ای به همین نام در لوکزامبورگ، در محل تلاقی مرز این کشور با آلمان و فرانسه است.

ویزای شینگن این امکان را به دارنده ویزا می دهد تا برای مدت زمان و شرایطی معین که بر اساس ماهیت و هدف سفر معین می گردد، به هریک از کشورهای عضو پیمان شینگن سفر کند. طبق آمار در سال 14.3 میلیون ویزای کوتاه مدت شینگن در سراسر جهان صادر شده است. این آمار حاکی از مقدار بالای تقاضا برای سفر به منطقه شینگن است.

البته ویزای شینگن بر اساس هدف سفر، نوع ورود و مدت زمان اقامت دارای سه دسته بندی کلی است؛

  • ویزای توریستی شینگن (ویزای نوع A، ویزای نوع B و ویزای نوع C)
  • ویزای نوع D یا ویزای ملی (National Visa)
  • ویزای اعتبار محدود منطقه ای ((LTV)

ویزای توریستی شینگن یا ویزای اتحادیه شینگن (USV)

دارنده ویزای اتحادیه شینگن (Uniform Schengen Visas) مجوز ورود و سفر به کشورهای عضو این پیمان را برای حداکثر 90 روز در بازه زمانی 180 روزه در اختیار دارد. این ویزا در اصل همان ویزای توریستی برای گردشگران محسوب می گردد. کشورهای اتریش، بلژیک، چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس عضو پیمان شینگن هستند. البته با توجه به هدف متقاضی از سفر به این کشورها، یکی از انواع ویزای B ،A یا C به وی تعلق می گیرد.

ویزای نوع A

این ویزا نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که دریافت آن به مسافر اجازه می دهد تا در یکی از فرودگاه های محدوده شینگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از محدوده شینگن سفر کند. به همراه داشتن این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه های محدوده شینگن معتبر است. در صورتی که فردی دارای یکی از شرایط زیر باشد ملزم به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی نخواهد بود:

  • دارای ویزای دارای اعتبار حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و منطقه ها مالی اروپا، کانادا، ژاپن یا آمریکا باشد.
  • دارای یک مجوز اقامت معتبر صادر شده از حوزه شنگن، اتحادیه اروپا و منطقه ها مالی EU وEEA ، شهرداری آندورا، کانادا، ژاپن، جمهوری سن مارینو یا آمریکا باشد.
  • دارای یک پاسپورت دیپلماتیک باشد.
  • عضوی از یک خانواده اتحادیه اروپا EU، EEA یا شهروند سوئیس باشد.
  • جزو پرسنل پرواز تحت قرارداد کنوانسیون شیکاگو در هواپیمایی بین المللی باشد.

ویزای نوع B

این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که به همراه داشتن آن به مسافر اجازه می دهد تا برای مدت زمان حداکثر پنج روز از خاک کشوری در ناحیه شینگن عبور کند. بعلاوه، در صورتی که سفر احتیاجمند ترک محدوده ترانزیت بین المللی و ورود به محدوده شینگن باشد؛ برای نمونه، زمانی که ادامه سفر شما به وسیله قطار یا هواپیما برای صبح بوده و شما احتیاج به گذراندن شب و اقامت در هتل دارید، در این مورد خاص نیز برای سفر با هواپیما نیز احتیاج به ویزای ترانزیت خواهید داشت.

ویزای نوع C

ویزای نوع C در واقع ویزا کوتاه مدت است و مدت اعتبار آن به هنگام صدور ویزا معین می گردد. دریافت نمایندگان ویزای C بسته به هدف و شرایط سفر خود یکی از سه نوع ویزا را دریافت می نمایند:

  • ویزای یک بار ورود (Single-entry): این ویزا فقط برای یک بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد و به محض ترک کشور مقصد، اعتبار ویزا فارغ از اینکه مدت زمان آن به خاتمه رسیده یا نه، منقضی می گردد. نکته قابل توجه اینکه در اختیار داشتن ویزای شینگن شرط لازم و کافی برای ورود به کلیه کشورهای منطقه شینگن نیست؛ برای نمونه، ویزاهای کوتاه مدت ایتالیا با نام ویزا متحدالشکل کوتاه مدت (ویزای شینگن) برای اقامت حداکثر 90 روزه در یک بازه زمانی 180 روزه جهت سفر به حوزه شینگن صادر می گردد، مشروط بر اینکه تنها مقصد یا مقصد اصلی سفر ایتالیا باشد. کشورهای عضو پیمان شینگن این اختیار را دارند که در مبادی مرزی کشورشان از ورود مسافرانی که بدون در نظر گرفتن دستورالعمل فوق، ویزا شینگن اخذ نموده اند، جلوگیری نمایند.
  • ویزای دو بار ورود: این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک بار ورود دارد با این تفاوت که مسافر تا دو بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارد. نکته قابل توجه اینکه استفاده از این فرصت (دو بار ورود) در محدوده زمانی معینی قابل استفاده است.
  • ویزای چند بار ورود (Multiple-entry): تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال است. زمان این 90 روز به محض ورود مسافر به هریک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می گردد.

ویزای نوع D یا ویزای ملی (National Visas)

این ویزا که از آن با عنوان ویزای نوع D هم یاد می گردد برای دانشجویان، تجار یا کسانی که برای مدت زمان معینی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند، صادر می گردد. برای نمونه، ویزای ملی شینگن می تواند در مواردی همانند افرادی که با هدف استفاده از خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره ای معین شده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازخواهند گشت، به صورت یک بار ورود صادر گردد.

ویزای یک بار ورود نوع D

ویزای یک بار ورود نوع D برای کسانی صادر می گردد که به دلایل معین مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره ای معین شده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازمی گردند. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون احتیاج به اخذ ویزا دیگری می توان به تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد.

ویزای چندبار ورود نوع D

برای دریافت ویزای چندبار ورود نوع D متقاضی باید یکی از شرایط ذیل را دارا باشد؛

  • دانشجویان بین المللی که برای انجام پروژه های تحقیقاتی برای مدتی معین (که کمتر از یک سال است) به ناحیه شینگن سفر می نمایند.
  • دانشجویان بین المللی که قصد آغاز تحصیل در یکی از دوره های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه ویزای یک ساله اعطا می گردد که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
  • کار علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر در هریک از کشورهای اتحادیه شینگن. این ویزا با توجه به آنالیز سوابق فرد و اعضای خانواده اش صادر می گردد.
  • متخصصانی که باهدف به اشتراک گذاشتن تخصص خود به ناحیه شینگن سفر می نمایند. هنرمندان، ورزشکاران یا هر حرفه تخصصی دیگری در این گروه قرار می گیرند.
  • موارد اضطراری که فرد به علت شرایط پزشکی برای مدت معینی قادر به ترک ناحیه شینگن نباشد.

ویزای اعتبار محدود منطقه ای (VLT)

این ویزا به فرد اجازه می دهد تا فقط به همان کشوری که از آن ویزا دریافت نموده یا چند کشور دیگر ناحیه شینگن که در زمان اخذ ویزا معین شده سفر کند. صدور این ویزا در شرایط خاص صورت می گیرد؛ برای مثال، برای دلایل انسان محبت آمیز یا مواردی که در شرایط اضطراری اتفاق می افتد. این نوع ویزا بیشتر به پناهندگانی تعلق می گیرد که بدون مدارک معتبر وارد ناحیه شینگن شده اند.

الصاق این ویزا در گذرنامه به این معنی است که فرد مجاز فقط مجاز به اقامت در همان کشور صادرنماینده ویزا یا در چند کشور محدود دیگر ناحیه شینگن است که در زمان اخذ ویزا معین شده اند و اجازه ورود به دیگر کشورهای حوزه شینگن را به هیچ عنوان ندارد. زمان این نوع از ویزا بنا به شرایط متقاضی و صلاحدید افسر ویزا متغیر بوده و ممکن است به شکل ویزای ترانزیت یا ویزای کوتاه مدت برای فرد متقاضی صادر گردد.

منبع: کجارو / schengenvisainfo.com
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2684

به "با انواع ویزای شینگن آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با انواع ویزای شینگن آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید