ساده ترین روش تهیه پرطرفدارترین کیک خانگی

به گزارش بیباپ، کیک یکی از خوشمزه ترین تنقلات است که به راحتی می توان در خانه تهیه کرد، اما مشکلاتی برای پف کردن کیک خانگی وجود دارد که در زمان پخت با رعایت نکاتی حل می گردد. در این مطلب طرز تهیه کیک ساده در قابلمه و دلیل پف نکردن آن را به شما آموزش می دهیم.

ساده ترین روش تهیه پرطرفدارترین کیک خانگی

شما می توانید کیک را هم برای عصرانه و هم برای صبحانه سرو کنید. اما اگر به هر دلیلی دسترسی به فر نداشتید نگران تهیه کیک نباشید، چون طرز تهیه کیک بدون فر هم لذت و خوشمزگی خاص خودش را دارد و شما می توانید انواع کیک را در قابلمه تهیه کنید.

مواد لازم تهیه کیک ساده بدون فر

حتما از یک لیوان برای اندازه گیری تمام مواد بهره ببرید و این کیک برای 4 نفر مناسب است. برای نفرات بیشتر اندازه مواد اولیه را ضرب و تقسیم کنید.

آرد 2 پیمانه

شکر 1 پیمانه

شیر 1/2 پیمانه

روغن مایع 1/2 پیمانه

تخم مرغ 3 عدد

بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری

وانیل 1 قاشق مربا خوری

نمک اندازه کمی

طرز تهیه کیک خانگی بدون فر

مرحله اول

برای پخت کیک در قابلمه ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید و در ادامه سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی هم بزنید و این کار را ادامه دهید تا تخم مرغ آغاز به کف کردن بکند.

مرحله دوم

در ادامه آرد را 2 الی 3 بار الک کنید این کار تاثیر مستقیمی بر پف کردن کیک یاری می نماید. سپس آرد را در ظرف گودی بریزید و به آن 2 قاشق بکینگ پودر را اضافه کنید.

مرحله سوم

زرده های تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا باز گردد در ادامه یک لیوان شکر به آن اضافه کنید و دوباره آغاز به همزدن بکنید.

مرحله چهارم

وانیل را نیز به ترکیب زرده تخم مرغ اضافه نموده و دوباره آغاز به هم زدن کنید.

مرحله پنجم

شیر و روغن مایع را نیز به زرده تخم مرغ اضافه نموده و هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله ششم

وقتی زرده به خوبی مخلوط شد آن را در چندین مرحله به آرد اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید و این کار را به طور مرتب انجام دهید تا رنگ و شکل آن تغییر کند.

مرحله هفتم

در این مرحله سفیده تخم مرغ را که قبلا هم زده اید به مواد کیک اضافه کنید و چند دقیقه با لیسک هم بزنید تا زمانی که حباب های ریز روی مواد کیک تشکیل گردد مخلوط کنید. در این مرحله کار آماده سازی مواد کیک به سرانجام می رسد.

مرحله هشتم

این مرحله نوبت انتخاب یک قابلمه مناسب هم از نظر جنس (تفلون بهتر است) و هم از نظر اندازه متناسب با مواد اولیه شما است. (حتما باید از دم کنی بهره ببرید).

مرحله نهم

کف قابلمه را چرب کنید و روی شعله قرار دهید و وقتی قابلمه گرم شد مواد کیک را درون قابلمه بریزید. بعد از گذشت 45 دقیقه کیک شما آماده می گردد و بعد از خاموش کردن شعله حدود 10 الی 15 دقیقه به کیک استراحت بدهید تا به خوبی از قابلمه جدا گردد، فقط این نکته را در نظر داشته باشد که پخت کیک در قابلمه، چون حرارت به بالای کیک نمی رسد روی کیک به مانند کیک در فر برشته نمی گردد.

نکات درست کردن کیک در قابلمه

1- مواد اولیه استفاده شده در تهیه کیک را باید به دمای محیط برسانید (مواد نیم ساعت قبل از استفاده در محیط آشپزخانه باشند).

2- دمای شعله در پخت کیک بدون فر باید کم باشد.

3- در نیم ساعت اول به هیچ عنوان در قابلمه را باز نکنید و بعد از گذشت نیم ساعت می توانید با خلال دندان از پختن کیک اطمینان حاصل کنید (اگر خلال را به وسط کیک فرو کردید و چیزی از مواد کیک به آن نچسبید یعنی کیک پخته است).

4- برخلاف پختن کیک در فر که باید تمام قالب را چرب کنید، در پخت کیک در قابلمه فقط کف قالب را چرب کنید و دیواره های آن را چرب نکنید که باعث می گردد پف کیک گرفته گردد.

هم زدن مواد را در یک جهت انجام دهید تا کیک به خوبی پف کند.

5- در اندازه مواد اولیه اندازه شکر یک لیوان ذکر شده اگر به کیک شیرین علاقه دارید می توانید نصف لیوان دیگر شکر اضافه کنید.

6- اگر بخواهید می توانید یک قاشق غذا خوری پودر کاکائو نیز به مواد اضافه کنید تا کیک کاکائویی داشته باشید.

7- می توانید از طعم دهنده های دیگری همانند (دارچین، هل، سیب و پرتقال) بهره ببرید.

فوت و فن پف کردن کیک در قابلمه

شما در قابلمه و بدون داشتن فر هم می توانید کیک خوشمزه بپزید، برای پخت یک کیک پف دار درون قابلمه به نکات زیر توجه کنید:

1- مواد کیک را درون قابلمه سرد نریزید و اجازه دهید قابلمه در عرض چند دقیقه گرم گردد سپس مایه کیک را درون آن بریزید.

2- از یک قابلمه نسوز بهره ببرید تا مایه کیک به ته و اطراف آن نچسبد و به طور کامل خارج گردد.

3- برای پخت کیک درون یک قابلمه روحی کف آن یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید یا حسابی چربش کنید.

4- برای پف کردن کیک در قابلمه در 40 دقیقه اول پخت باز نکنید.

5- بعد از سپری شدن 40 دقیقه می توانید در قابلمه را بردارید و شرایط کیک را آنالیز کنید.

6- کیک را بر روی شعله بزرگ گاز بپزید.

7- دو دقیقه اول زیر گاز را زیاد کنید سپس شعله را کم نموده و اجازه دهید کیک با حرارت ملایم مغزپخت گردد.

8- اطراف و بدنه قابلمه را به هیچ عنوان چرب نکنید، زیرا کیک شما گنبدی خواهد شد، فقط کف قابلمه را چرب کنید.

9- اندازه قابلمه باید 2 برابر مایه کیک باشد تا جای کافی برای پف کردن داشته و مغزپخت گردد.

10- مایه کیک را به شکل یکدست و یکنواخت درون قابلمه گرم ریخته و بر روی شعله گاز قرار دهید.

11- در قابلمه را با دم کنی پوشش دهید تا حرارت درون قابلمه بهتر حفظ گردد و کیک خمیر نگردد و به خوبی پف کند.

منبع: نمناک

منبع: فرارو
انتشار: 29 آذر 1401 بروزرسانی: 29 آذر 1401 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 2478

به "ساده ترین روش تهیه پرطرفدارترین کیک خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساده ترین روش تهیه پرطرفدارترین کیک خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید