در سفر به گوا بهترین طعم ها را در این 10 رستوران بچشید
به گزارش بیباپ، رستوران های معروف گوا
غذاهای گوآ ترکیبی از غذاهای دریایی، ادویه جات و غذا های خارجی هست. بدین معنا که غذاهای خوشمزه هندی، ماهی و نیز غذاهای مدرن، همگی قابل سفارش هست.
غذای گوآیی مربوط به سنت غنی ساحل کونکان است که در طی سال ها از دو هجوم دلپذیر مختلف نیز تاثیر پذیرفته است: اول، استعمار پرتغال و سپس بومی ها. البته کونکان هند و گوآی کاتولیک هم غذاهای خاص خود را دارند که اولی به استفاده بسیار زیاد از نارگیل و ماهی، و دومی به استفاده از سرکه، گوشت گاو معروف است. سپس نوبت به غذای بین المللی می رسد که بعضی اوقات به صورت ترکیبی است و گاهی هم میراث و یادگار مهاجران خارجی است. درست است که اغلب رستوران های معروف در خط ساحل تمام توجهات را معطوف به خود می کنند؛ اما مکان های کوچکتر هم شایسته توجه هستند. طبق معمول، بهتر است به دنبال رستوران هایی باشید که مشتریان محلی به آنها می فرایند. با خبرنگاران همراه باشید تا با هم سری به این رستوران ها بزنیم.
پوسادای ساحلی ، واقع در کالانگوته
خواه باور کنید یا نه، خیلی سخت است که بتوانید در طول ساحل، غذای اصیل گوآ را پیدا کنید. در همینجاست که سر و کله پوسادا پیدا می شود. این رستوران که در یک باغ مجزا و در قسمت پشتی ماسه های کالانگوته واقع شده، از مواد محلی باکیفیت استفاده می نماید و کارش را هم به خوبی بلد است. این رستوران از نارگیل درخت های خودش استفاده می نماید و ادویه ها را هم با دست آسیاب نموده و از سرکه تازه هم در بالچائو (غذای دریایی ادویه دار، یا غذای گوشتی) استفاده می نماید. غذاهای دارای گوشت گاو و میگوی این رستوران بسیار استثنایی بوده و خورش سبزی آن هم بسیار معروف است.
قیمت غذای دو نفره: 10 تا 30 پوند.
نشانی: خیابان هالیدی استریت ،تلفن: +91 992 227 9265
رستوران لاپلاژ ، واقع در ساحل آشوم
این رستوران با گوآ چهره عوض نموده و با سرو کردن غذاهای عالی، اسم و رسمی برای خودش دست و پا نموده است. ماهی تن همراه با کنجد و کارپاچیو با گوشت گاو آن بسیار عالی هستند و تالی شکلاتی آن هم بی نظیر است. همچنین بد نیست ریزوتوی زعفرانی همراه با میگوی کبابی و صدف سیاه آن را هم امتحان کنید.
قیمت غذای دو نفره: 20 تا 30 پوند
نشانی: ساحل آشوم
تلفن: +91 982 212 1712
رستوران گوشه نورونها، واقع در آنجونا
رستوران نورونها، فست فود مورد علاقه ما در گوآست. برادران چارلز، لازاروس و ژوزف نورونها تقریباً هر شب از سال 2009 کامیون غذای خود را در آنجونا پارک می کنند و غذا سرو می کنند؛ از جمله کتلت بیف، رست بیف، یک همبرگر اسپایسی به سبک گوآ، کتلت ماهی و جوجه اسپایسی. این برادران آشپزی را از والدین خود یاد گرفته اند؛ به ویژه از پدرشان که در کار تهیه غذای عروسی بود و در کلبه های ساحلی و کافه ها کار می کرد. پس مطمئن باشید که این افراد کارشان را خوب بلند هستند.
قیمت غذای دونفره: 1.5 پوند تا 3 پوند
نشانی: آنجونا (تقاطع جاده آنجونا ماپوسا و کالانگوته سیولیم
تلفن ندارند
کافه ساحل سوریا، واقع در ساحل گالگیباگ
گفته می شود قسمت زیادی از ساحل گالگیباگ، محل تخم گذاری لاکپشت هاست. ما به جنوب که می رفتیم، با فردی به نام سوریا هم به گشت و گذار می پرداختیم. دلیلش هم ساده است: سوریا و دیگر اعضای خانواده او، به ماهیگیری می پرداختند. در حالی که یک چرت کوتاه می زنید، مادر سوریا هرچه که از دریا آورده شده بود را در آشپزخانه کوچکشان می پخت؛ صدف سیاه، صدف، میگو، ماهی ماکرل، خرچنگ، ماهی سرخو و غیره. البته در طی سالیان، آنها دست به نوآوری هم زده اند: مثلاً روس ها به آنها یاد می دادند که چطور صدف بپزند؛ یک استرالیایی نوعی ماهیگیری خاص را به آنها یاد داد. حالا جمعیت و البته قیمت ها هم افزایش پیدا نموده اند؛ اما کلبه همان کلبه قدیمی است.
قیمت غذای دونفره از 5 تا 12 پوند
نشانی: قسمت جنوبی ساحل گالگیباگ
ماهی تالی (ماهی با ادویه کاری و برنج)
غذایی که معمولاً به عنوان ناهار در گوآ سرو می شود، شامل یک ماهی یا میگو با ادویه کاری، کباب سرخ شده، برنج، سبزیجات، و نیز صدف دوکفه ای همراه با ترشی است. این غذا را می توانید در هر جایی پیدا کنید و هر یک از آنها، مزایای خاص خودش را دارد. البته رستوران های کوچک که به صورت خانوادگی اداره می شوند، کیفیت بهتری دارند. رستوران هایی از این دست در ماپوسا عبارتند از رستوران کاملابای با شماره تلفن +91 985 070 3343 که میگوی تند و شور به کیزمور اضافه می نماید؛ رستوران بالگو با شماره تلفن +91 982 216 7004 است که نزدیک به 50 سال است که غذا سرو می نماید و هنوز هم صاحب آن در آشپزخانه سرگرم پخت و پز است؛ رستوران تالی سابینا پشت ساحل جنوبی پالولم نیز غذاهایی به صورت مخلوطی از طعم لیمو و فلفل دارد؛ رستوران هتل ساتپوروش با شماره تلفن +91 976 381 8044 نیز در پرنمساید جای بسیار مطبوعی است. باید از رستوران ریتس کلاسیک پانجای با شماره تلفن +91 832 242 6417 هم نام ببریم که با قیمتی باورنکردنی، میزان بسیار زیادی از غذای دریایی سرو می نماید.
قیمت غذای دونفره از 1 تا 3 پوند
میان وعده های گوآیی
گوآ نیز همچون سایر جاهای هند میان وعده های عالی دارد. املت روس ، یک غذای خوشمزه محلی است که پس از ساعت 7 بعد از ظهر سرو می شود. (روس در زبان کونکانی به معنای ترکیب جوجه، نارگیل و آب لیمو است.) ساندیپ گادو نیز که توسط کتاب فروشی سینگبال در پاناجی سرو می شود، یکی از بهترین هاست. این غذا داخل نان ماپوسایی گذاشته می شود و همراه با چای و نیز میرچی پاکورا که فلفل سبز سرخ شده با کره است، توسط زنان در بازار به فروش می رسد. همچنین، دکه چای فروشی آجیت نیز در خارج از ایستگاه اتوبوس ماپوسا از ساعت 4 صبح تا 6 صبح، صدف دوکفه ای آغشته به ادویه می فروشد. در ماپوسا نیز یک فروشگاه بی نام در نزدیکی بنای مذهبی راشترولی و روبروی فروشگاه آمول میلک هم وجود دارد که سمبوسه های بسیار عالی و خوشمزه با چغندر سرو می نماید.
قیمت میان وعده ها از 10 پنی تا 1 پوند
چیائو بلا، واقع در آساگائو
ماریو و سیمونا دو فرد ایتالیایی هستند که هر دو در هند تجربه زیادی کسب نموده اند. آنها در گوشه ای دنج در گوآ، برای خودشان یک رستوران کوچک راه انداخته اند. این رستوران به چند دلیل، مکان مطلوب خارجی ها و بازدیدکنندگان بلندمدت در هند است؛ اما مطمئناً یکی از این دلایل و همچنین شهرت و اعتبار این رستوران، به خاطر پیتزا و پاستای آن است که در هند نظیر ندارد. منوی عادی آن دارای پیش غذا، سالاد، پاستا و چند غذای دریایی است؛ اما غذاهای خاص روزانه هم وجود دارند. کوکولی، پورچینی و پاستای روغنی، تالیاتله شاه ماهی سالمون، چلو گوشت گاو همراه با فلفل و موتوماهیان و پیتزای کنگر فرهنگی، از غذاهای ویژه این رستوران هستند.
قیمت غذای دونفری از 20 تا 30 پوند
نشانی: آساگائو، جاده آساگائو بادم
تلفن: +91 976 755 7673
ساکانا ، واقع در واگاتور
این رستوران توسط یک زوج ژاپنی طراحی شده و در ساکانا بسیار معروف است. در منوی این رستوران، تری یاکی با ماهی تن، سوشی، کاتسوی جوجه ، یاکینیکو با بیف، اودون و رامن، گیاوزا ، توفو و همچنین یک سالاد واکامه هم دیده می شود. بیشتر غذاهای اصلی این رستوران با برنج، سالاد و سوپ میسو سرو می شوند. غذاهای ساکانا بسیار حجیم هستند. به همراه غذا، آب میوه های مختلف هم سرو می شود.
قیمت غذای دو نفره از 15 تا 30 پوند
نشانی: واگاتور، جاده چاپورا
تلفن: +91 989 013 5502
پالاسیو دو دآو، واقع در کوئپم
این خانه قرن 18 پرتغالی که مورد بازسازی قرار گرفته، اکنون خانه روبن و سلیا واسکو دا گاما و دو فرزند آنهاست. پالاسیو غذاهای منحصربه فردی سرو می نماید. پس از یک ساعت تور و گردش در این خانه، خانم سلیا یک میهمانی با پنج نوع غذای مختلف از غذاهای هندی و پرتغالی برای شما ترتیب می دهد! غذاهایی همچون پای کدو تنبل، ریسوز دو کامارائو (کروکت با میگو)، چوریسو، میگو با ادویه همراه با برنج قرمز محلی، ماهی های گوناگون، غذاهای اصلی با گوشت گاو یا صرفاً سبزیجات، به اضافه دسر و نوشیدنی که می توانید در فضای باز از خوردن آنها لذت ببرید.
قیمت 10 پوند
نشانی: روبروی کلیسای صلیب مقدس، کوئپم
تلفن: +91 832 266 4029
کافه رئال، پاناجی
برای صرف کردن یک صبحانه اصیل گوآیی، نمی توانید رقیبی برای کافه رئال پیدا کنید. این کافه از دهه 40 میلادی به کار مشغول بوده و بهشت بهاجی ها محسوب می شود. غذاهای کوچک و در عین حال عالی از سبزیجات با ادویه همراه با نان یا پوریس داغ در این کافه مشهور هستند. در این کافه غذاهای گیاهی هم کم نیستند از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی، گل کلم، قارچ، همگی به صورت خاص و مخلوط؛ به همراه سمبوسه، پاکوره، چای و قهوه و نوشیدنی های سبک. سرویس دهی در این کافه بسیار سریع صورت می گیرد؛ کافی است از آنها بخواهید تا خودشان در اسرع وقت بهترین غذا را برای شما سرو کنند و خواهید دید که چگونه از شما پذیرایی می شود! همچنین به کافه های تاتو و بهونسل در همان اطراف، سری بزنید. آنها هم بسیار عالی هستند.
قیمت غذا برای دو نفر از 1 تا 5 پوند
نشانی: پاناجی، جاده ماهاتما گاندی
تلفن: +91 832 242 2264
منبع: www.theguardian.com
منبع: الی گشت