توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران

به گزارش بیباپ، رئیس اتاق اصناف ایران از توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران اطلاع داد و گفت: با یکی از بانک های خصوصی در کنار شرکت بیمه ساچه توافق کردیم که این کار را عملیاتی کنیم و اعتبارات آن توسط یکی از بانک های داخلی تامین شد.

توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران

برای دیدن شاهکارهای تاریخ اروپا با تور ایتالیا همراه شوید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران روز یکشنبه امروزدر نشست مطبوعاتی با خبرنگاران به تشریح دستاوردهای سفر 4 روزه خود و هیات تجاری و اقتصادی ایران در معیت رئیس جمهور به ایتالیا و فرانسه پرداخت.

وی در ابتدا به عملکرد 16 ماهه هیات رئیسه اتاق اصناف ایران اشاره نمود و اضافه نمود: تا پیش از این برنامه و افقی در مجموعه اصناف کشور در بحث اقتصاد داخلی و مشارکت در بخش خارجی ترسیم نشده بود ضمن اینکه تعامل درستی هم با دولت، مجلس و دیگر نهادهای نظام صورت نپذیرفته بود بنابراین ما اولین و اصلی ترین هدف خود را تعامل با نهادهای نظام به ویژه دولت و مجلس ترسیم کردیم.

رئیس اتاق اصناف ایران ضمن بیان اینکه در 36 سال گذشته وحدت رویه ای را در بخش غیر دولتی شاهد نبودیم و تعارض در حد اعلاء در سه نهاد تعاون، اصناف و اتاق بازرگانی وجود داشته است، گفت: نمونه شاخص این تعارض را در تدوین قانون نظام صنفی شاهد بودیم که منجر به خروج غیرکارآمدترین قانون در حوزه اصناف شد که امروز به واقع جایی برای اجرا ندارد و همه افسوس می خورند که چرا چنین اتفاقی اتفاق افتاده است.

وی ایجاد وحدت رویه بین سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون را دومین هدف گذاری هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد و اضافه نمود: در راستای ایجاد وحدت رویه مجموعه ای به عنوان دبیرخانه مشترک اتاق ها شکل گرفت که سفر به ایتالیا و فرانسه در معیت رئیس جمهور حاصل همین تعامل بسیار سازنده بین این سه بخش بوده است.

فاضلی در ادامه از تدوین برنامه 60 ماده ای بین اتاق های اصناف ، بازرگانی و تعاون اطلاع داد که 30 ماده در مراحل اول شکل اجرایی به خودش گرفته است و برنامه های دراز مدت دیگر نیز برای 5 سال آینده نیز تدوین شده است.

وی اضافه نمود: اگرچه تا پیش از این وضعیت بهم ریخته ای بین مجموعه اصناف و دولت حاکم بود اما هم اکنون کار به جایی رسیده است که تحقیقا مجموعه دولت، قشر عظیم اصناف را در تمام کمیته ها و کمیسیون ها پذیرفته است و به همین دلیل برای اولین بار اصناف به عنوان نیرویی تاثیر گذار در 16 کمیته تدوین برنامه ششم توسعه حضور فعال داشت.

فاضلی گفت: اگرچه بسیاری از خواسته های ما مصوب شد اما برخی از خواسته های ما نیز به مرحله تصویب درنیامد اما با این حال رویکرد ما تعامل بیشتر با مجلس بود.

وی در ادامه از نشست اتاق اصناف ایران با رئیس مجلس و رئیس مرکز پژوهش های مجلس در روز دوشنبه هفته جاری و نشست با رئیس مجلس شورای اسلامی در هفته آینده اطلاع داد و توضیح داد: تعامل با مجلس هیچگاه در این حد نبوده است اما اشکال عمده ای که وجود دارد که که کار ما به اواخر عمر این مجلس برخورد نموده است.

رئیس اتاق اصناف ایران ضمن اعلام این خبر که طرح اصلاح قانون نظام صنفی برای ارائه به مجلس آماده است، اضافه نمود: ما در آغاز کار مجلس آینده این قانون به مجلس تقدیم خواهیم کرد.

وی به مذاکرات روز گذشته خود با رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز اشاره نمود و اضافه نمود: به آقای جلالی عرض کردم که اگر قرار است به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم، وجودِ برخی از نهادهای بازدارنده در قانون چه توجیهی می تواند داشته باشد که ایشان نیز به این نکته اشاره نمودند که متاسفانه پیشنهادات خوبی از سوی دوستان برای اصلاح وجود نداشته است.

فاضلی درباره دستاوردهای سفر به ایتالیا و فرانسه گفت: این سفر تمرینی بود و برای اولین بار بخش غیر دولتی و دولتی به صورت منسجم کنار هم قرار دریافتد.

وی ادامه داد: طراحان و برنامه ریزان به خوبی برنامه این سفر را تدوین کردند و ما شاهد کمترین پرت زمانی در این سفر 4 روزه بودیم.

رئیس اتاق اصناف ایران توضیح داد: مشارکت بخش خصوصی در این سفر فوق العاده چشمگیر بود به طوری که رئیس جمهور در ضیافت شام نخست وزیر ایتالیا و فرانسه، بیشترین نگاه خود را به چگونگی حمایت از بنگاه های متوسط و کوچک به خصوص بخش فراوریی کشور اختصاص دادند که این مطلب جای تقدیر دارد.

وی همچنین به این نکته نیز اشاره نمود که قبل از سفر به ایتالیا و فرانسه، سه کشور را در حوزه بنگاه های متوسط و کوچک مورد مطالعه قرار داده بودیم که از این میان ایتالیا برترین کشور در حوزه حمایت از بنگاه های متوسط و کوچک بوده است.

به گفته وی، ایتالیا کشوری است که 99 درصد قدرت اقتصادی در دست بنگاه های کوچک و متوسط است و نزدیک به 73 درصد GDP این کشور در اختیار این بخش است و سازماندهی و استراتژی بسیار خوبی بین صنایع کوچک، متوسط و صنایع بزرگ تعریف شده است.

فاضلی با تاکید بر ورود تکنولوژی و فراوری ماشین آلات به کشور گفت: به هیچ وجه به دنبال این نبودیم که بازار داخلی کشور را تبدیل به بازار مصرف خارجی کنیم.

توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران

وی از توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران اطلاع داد و گفت: با یکی از بانک های خصوصی در کنار شرکت بیمه ساچه توافق کردیم که این کار را عملیاتی کنیم و اعتبارات آن توسط یکی از بانک های داخلی تامین شد.

فاضلی به این نکته نیز اشاره نمود که در مرحله اول 50 تا 200 میلیون یورو اعتبار را تکمیل کردیم.

رئیس اتاق اصناف ایران ضمن اشاره به واردات بی رویه کیف، کفش و پوشاک چرم به کشور در دهه گذشته گفت: در این بخش سالانه بین 2.2 تا 2.8 میلیارد دلار کالا به صورت بی رویه وارد کشور می گردد که اغلب در قالب کالای قاچاق بوده است اما هم اکنون ما دنبال این هستیم که تکنولوژی فراوری ماشین آلات چرم را وارد کشور کنیم تا با این کار به فراوری داخلی یاری کنیم و در بحث صادرات خارجی قدم برداریم.

وی اضافه نمود: با فرانسه در برخی کالاها به خصوص در بحث کالاهای آرایشی، بهداشتی و آوردن برندهای بخش خصوصی تعاملاتی داشتیم .

رئیس اتاق اصناف ایران توضیح داد: این سفر تمرین خوبی برای ما بود و اولین حضور مجموعه اصناف کشور در اقتصاد بین الملل را رقم زد و ما نشان دادیم که می توانیم از این ظرفیت بیشتر و بهتر استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: بخش عمده پنل های تخصصی در اختیار بخش غیر دولتی بود و بیشترین گفتگوها در بخش غیر دولتی شکل می گرفت.

وی تاکید نمود: باید برای چابک سازی و کوچک سازی مجموعه اصناف کشور بسرعت حرکت کنیم اما متاسفانه برخی از عناصر سیاسی از مجموعه اصناف کشور سوء استفاده می نمایند در حالیکه نباید نگاه ما سیاسی باشد اما به هر حال گستردگی اصناف این آیتم را از دست اینها گرفت که بتوانند با طرف خارجی صحبت نمایند.

وی همچنین ضمن ابراز تاسف از اینکه متاسفانه تا کنون نتوانستیم که وحدت رویه ای را در مدیریت اصناف شکل دهیم اما لباس عافیت طلبی را باید از تن جدا کنیم، گفت: در چند سال گذشته نتوانستیم قانون نظام صنفی را به اجرا دربیاوریم و اتحادیه هایی که زیر حد نصاب قانونی را هستند، ادغام کنیم.

وی با اشاره به وجود 650 هزار بنگاه صنفی فراوریی در کشور گفت: اگر بتوانیم وحدت رویه ای بین 650 هزار بنگاه فراوریی در کشور ایجاد کنیم، دنیایی از کار به وجود خواهد آمد و در بحث ایجاد اشتغال می توانیم بزرگترین قدم را برداریم ضمن اینکه 81 هزار بنگاه صنعتی کوچک داریم که سهم اینها در GDP کشور 40 درصد است که اصناف 17.5 درصد GDP را به خود اختصاص دادند.

فاضلی توضیح داد: اتاق اصناف و بازرگانی در این سفر کارهای بسیار خوبی انجام دادند و از اتاق بازرگانی به واسطه تعامل و مدد و یاری در مجموعه بنگاه های کوچک و متوسط به اصناف می نماید. دارای تجربه قدیمی و چند ده ساله در عرصه اقتصاد بین الملل هستند.

وی با بیان اینکه انتظار ما از دولت بیشتر از اینها است چون هنوز مسائل ما حل نشده است، گفت: در همین سفر دریافتم که شیرینی و حلاوت در بخش اقتصاد دولتی است و به همین دلیل خیلی ها حاضر نیستند این را به بخش مردمی و نهادها و تشکل های مردمی واگذار نمایند.

وی گفت: 30 سال و اندی سال عرصه اقتصاد کشور عرصه دولت بوده و بخش خصوصی بیشتر نظاره گر و تماشاگر بوده است و حالا اکنون وارد عرصه بین المللی می گردد.

رئیس اتاق اصناف ایران توضیح داد: من شاهد مذاکرات از سر عزت اروپا با ایران بودم شاهد بودم که تا پیش از این، چنین نوع ادبیاتی را کمتر شاهد بودید اما هم اینک ایران را به عنوان کشوری تاثیر گذار در معادلات منطقه و جهانی پذیرفتند و بر همین مبنا به تیم سیاسی کشور خسته نباشید می گوئیم.

وی در رابطه با حمایت دولت از بنگاه های متوسط و کوچک در ابتدا به نگرش بدنه دولت به تقویت صنایع بزرگ اشاره نمود و گفت: در 36 سال گذشته صنایع بزرگ نشان دادند که نمی توانند برای ما دستاوردهای خوبی داشته باشند و فراوریات آنها نیز خیلی خوب نبوده است و در بودجه های کشور بیشتر هزینه های سرباری داشتند.

وی در ادامه این نگاه و نگرش را به تقویت صنایع بزرگ اشتباه محض مطرح کرد و اضافه نمود: صنایع بزرگ برای کشور سود چندانی نداشتند و این بنگاه های متوسط و کوچک بودند که برای کشور سود ایجاد کردند و در فراوری ناخالص داخلی و رشد اشتغال تاثیرگذار حرکت داشتند.

آخرین جزئیات صندوق مکانیزه فروش

فاضلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر استقبال از طرح صندوق مکانیزه فروش نیز گفت: متاسفانه قانونگذار وضعیت را در بحث تجهیز فروشگاهها به صندوق های فروش همچون واگذاری بازرسی به اتاق های اصناف و عدم تعریف برای تامین اقتصادی آن به درستی تبیین ننموده است.

وی ادامه داد: قانونگذار در بحث واگذاری بازرسی به اتاق های اصناف و اتحادیه صنفی، یک بند بیشتر برای تامین منابع اقتصادی تعریف ننموده که آن هم بندی است که متاسفانه این منابع اقتصادی مستقیما به خزانه واریز می گردد.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان این نکته که دریافت پول از خزانه کار بسیار سختی است و حداقل در 6 ماهه اول وصول نمی گردد، اضافه نمود: تاکنون یک ریال از تبصره 7 ماده 72 قانون نظام صنفی که تنها منبع درآمدی سازمان بازرسی اصناف کشور است، به اصناف داده نشده است.

وی ادامه داد: 10 ماه تمام است که از بودجه اتحادیه های صنفی از سایر منابع کسر کردیم تا توانستیم اینها را اداره کنیم .

فاضلی توضیح داد: هنوز آیین نامه قانون صندوق های مکانیزه فروش به تصویب هیات وزیران درنیامده است حالا چطور می خواهید آن را اجرا کنید.

به گفته وی، در خردادماه امسال آیین نامه صندوق های مکانیزه فروش تدوین شد و به دولت تقدیم شد اما تا کنون این آیین نامه تصویب نشده است.

رئیس اتاق اصناف ایران در عین حال ضمن اشاره به تدوین قانون در سال 90 خاطرنشان کرد: درسال 90 امکان فراوری داخلی را نداشتیم و در زمان تحریم هم امکان واردات آن کم بوده است حالا چطور می گردد که حدود یک و نیم میلیون واحد صنفی را مجهز به صندوق کنیم.

وی ادامه داد: از سال 90 تا کنون اتحادیه های صنفی را با سازمان امور اقتصادیاتی دسته بندی کردیم که 29 اتحادیه را در اولویت برای اتصال و تجهیز به صندوق مکانیزه فروش قرار دادیم که برای اینها هم به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تعریف درستی ارائه نشد که نوع تعامل ما هم با سازمان امور اقتصادیاتی گره گشا نبوده است.

گلایه های اصناف از برگزاری نمایشگاه بهاره

وی در خصوص برگزاری نمایشگاه بهاره و فصلی نیز گفت: زمانی قرار بر این بود که کالاهای مورد نیازی همچون برنج، روغن و شکر به دست مردم برسد اما امروز توجیهی ندارد که کالاهای اساسی را در چنین نمایشگاه هایی به دست مردم برسانیم.

وی ضمن بیان اینکه بخش عظیمی از اصناف مخالف برگزاری نمایشگاهها هستند و باید فروش فوق العاده و حراج های فصلی تحرک ببخشیم، ادامه داد: زیر ساخت لازم برای برگزاری چنین نمایشگاهی موجود نیست ضمن اینکه ما را مجبور می کردند که چنین نمایشگاه هایی را برگزار کنیم.

فاضلی گفت: اگر اکنون بخواهند که ما نمایشگاهها را برگزار کنیم ما به اجبار برگزار می کنیم و روی اختیار چنین کاری را نمی کنیم چون من باید زیر یک چادر و بدون کمترین امکانات نمایشگاه برگزار کنم.

وی با طرح این سوال که آیا برندهای معتبر زیر یک چادر برای برگزاری نمایشگاه می آیند، گفت: امکان ندارد که برندهای معتبر زیر چادر و در گل و خاک برای برگزاری نمایشگاه بیایند.

رئیس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه باید شرایط برای تقویت بخش فراوری فراهم باشد، خاطر نشان کرد: بخشی از برگزار نمایندگان نمایشگاه دلال هستند به طوریکه از مجموع 26 نمایشگاه برگزار گردیده سال قبل تنها 4 نمایشگاه توسط اتحادهای صنفی برگزار گردید.

وی ادامه داد: از دادستان برای بستن نمایشگاه حکم گرفتیم اما اجرایی نشد و درب نمایشگاه را نبستند؛ غرفه ای سه میلیون تومان از مردم پول دریافتد اما امکاناتی هم به مردم ندادند ضمن آنکه هیچ نظارتی بر کیفیت و کنترل قیمتها در این نمایشگاه ها نیست.

فاضلی در خصوص اهدافی که اتاق اصناف ایران در برنامه ششم توسعه دنبال می نماید، نیز گفت: حداقل انتظار ما این است که این بخش عظیم اقتصادی با این کثرت جمعیت همانند اتاق بازرگانی و تعاون دیده گردد، حتی اگر بیشتر دیده نمی گردد کمتر دیده نگردد که بخشی از مطالب را دولت پذیرفته و بخش دیگر را به وسیله مجلس پیگیری خواهیم کرد.

منبع: تسنیم
انتشار: 5 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 618

به "توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توافق با ایتالیا برای فراوری ماشین آلات چرم در ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید