این غذاها، شما را به گرجستان می کشانند!
به گزارش بیباپ، سفر کردن خوبی های زیادی دارد که مطمئنا یکی از اصلی ترین این خوبی ها، بدست آوردن تجربه های ارزشمند در زندگی است؛ اما هدف هر کسی از سفر کردن فرق دارد، برخی ها فقط برای سرگرمی و جدا شدن زندگی از یکنواختی سفر می نمایند، برخی از افراد سفر می نمایند تا به آرامش برسند و گروه زیادی هم برای اشنایی با فرهنگ زندگی مردم در گوشه های مختلف جهان و دیدار با مردم نو سفر می نمایند. در این میان، غذاها هم بخش جدایی ناپذیری از فرهنگ هر کشور هستند و اگر بخواهید بطور کامل با آداب کشوری آشنا شوید باید حتما غذاهای محلی آن منطقه را امتحان کنید. در این نوشتار، خبرنگاران میخواهد 6تا از مشهورترین غذاهای گرجستان را به شما معرفی کند که در سفر به این کشور پیشنهاد می کنیم حتما امتحان کنید:
1- Khachapuri
غیر ممکن است به گرجستان سفر نموده باشید و نام این غذا را نشنیده باشید. خاچاپوری مطمئنا معروف ترین غذای گرجستان است که از نانی درست می گردد که داخل آن با پنیر پر شده است. البته این غذا چندین نوع پخت دارد که معروف ترین آن، به شکل بیضی است که روی آن، تخم مرغ نیمرو هم قرار می گیرد.
2- Khinkali
با تماشا این غذا، یاد دامپلینگ های کشور چین می افتید (نوعی کوفته)! اما خینکالی با دامپلینگ فرق دارد. در این غذا، گرجستانی ها، خمیری نازک درست می نمایند و داخل آن را با گوشت گاو یا بره طعم دار شده و مخلفات پر می نمایند. خوردن این غذا، آداب خاص خود را دارد. در واقع مردم گرجستان اول کمی از آن را گاز می زنند تا آب گوشت را بمکند و بعد بقیه آن را می خورند. جالب است بدانید مردم این کشور، اگر در رستوران باشند، قسمت بامزه بالای آن را که شبیه یک پاپیون پیچ و تاب خورده است نمی خورند تا هزینه غذا را از روی آن حساب نمایند.
3 - Kharcho
خارچو، یک نوع سوپ خوشمزه در گرجستان است که معمولا به عنوان پیش غذا از آن استفاده می گردد. در این سوپ، از گوشت گاو و گاهی گوشت مرغ، برنج، گشنیز، پوره گوجه، سیر و روغن زیتون استفاده می گردد. این سوپ، یکی از غذاهای مغذی گرجستان است.
4 - Lobio
یکی از خوراکی هایی که مردم این کشور زیاد در غذاهای خود از آن استفاده می نمایند، لوبیا قرمز است و ماده اصلی یکی از خوشمزه ترین خوراک های گرجستان هم هست. یکی از غذاهای خوش طعم این کشور به نام Lobio، از لوبیا قرمز، پیاز، سبزیجات معطر و گشنیز و شنبلیله، سیر، گوجه فرنگی و آب میوه های ترش که بیشتر انار است، درست می گردد.
5- Chanakhi
چاناخی غذایی است که نه تنها در گرجستان بلکه در تمام منطقه قفقاز طبخ می گردد که البته شیوه درست کردن آن در جاهای مختلف قفقاز، کمی با هم فرق دارد. گرجستانی ها در چاناخی خود از گوشت قرمز یا سفید، بادمجان، سیب زمینی، فلفل دلمه ای، پیاز، کره و ادویه استفاده می نمایند. معمولا در کنار این غذا، فلفل سبز تند سرو می گردد که مزه خاص آن را خاص تر می نماید.
6- Ajapsandali
اگر گیاهخوار هستید، این غذا مخصوص شماست. در این غذا، از انواع سبزیجات و گیاه ها مثل بادمجان، فلفل دلمه ای، گوجه، سیب زمینی، سبزی های معطر، پیاز و سیر استفاده می گردد و ادویه های لازم به آن اضافه می گردد. گرجستانی ها این غذا را تند درست می نمایند و برای تند کردن آن یا از ادویه های تند مثل فلفل قرمز پودری و یا فلفل سبز تند استفاده می نمایند.
منبع: الی گشت