پیشگیری از سرطان با خوراکی های غنی از آنتی اکسیدان
به گزارش بیباپ، تحقیقات نشان می دهند که برای جلوگیری از سرطان، مصرف برخی از آنتی اکسیدان های خوراکی ضروری است.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، لیکوپن، یک ماده مغذی گیاهی است که معمولاً در گوجه فرنگی وجود دارد. مطالعات نشان داده است که لیکوپن علاوه بر اینکه به این میوه ها رنگ قرمز می دهد، از مزایای آنتی اکسیدانی نیز برخوردار است.
با این حال، لیکوپن به طور انحصاری در گوجه فرنگی یافت نمی شود. بسکمک از میوه ها و سبزیجات حاوی غلظت های مختلفی از این ماده مغذی تقویت کننده سلامتی هستند. حتی آن هایی که رنگ قرمز یا صورتی مایل به صورتی ندارند.
مطالعات نشان می دهد که هندوانه حاوی بالاترین میزان لیکوپن، حتی بیشتر از گوجه فرنگی است. در ادامه برخی از مزایای لیکوپن برای سلامتی آورده شده است.
لیکوپن از خانواده کاروتنوئید ها است که رنگدانه های گیاهی محلول در چربی هستند و به بیشتر میوه ها، سبزیجات رنگ های زرد، نارنجی یا قرمز می دهند. شناخته شده ترین کاروتنوئید، بتاکاروتن است که به عنوان پیش ماده ویتامین A عمل می کند. کاروتنوئید ها به گیاهان از دو راه مهم خدمت می کنند، یکی با جذب انرژی از نور خورشید برای استفاده در فتوسنتز و دیگری با خنک سازی یا اتلاف انرژی نور اضافی که می تواند به سیستم های فتوسنتز طبیعی آسیب برساند.
در بدن انسان، کاروتنوئید ها مانند لیکوپن و بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند که از سلول ها در برابر اثرات مخرب اکسیداسیون محافظت می کنند.
این فرآیند زمانی اتفاق می افتد که مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد بیش از آنتی اکسیدان های موجود در بدن باشند.
رادیکال های آزاد با توسعه بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، بیماری آلزایمر، دیابت و سرطان در ارتباط هستند.
مزایای دیگر لیکوپن و خواص آنتی اکسیدانی آن
- از پیشرفت سرطان پستان، پروستات و کلیه جلوگیری و یا فرایند آن را کند می کند.
- با کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL سلامت قلب را تقویت می کند.
- از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
- در جلوگیری یا به تاخیر انداختن تشکیل آب مروارید کمک می کند.
- با جلوگیری از از دست دادن حافظه و بیماری های وابسته به سن، عملکرد مغز را حفظ می کند.
- به کند شدن مرگ سلول های استخوانی کمک می کند.
در حالی که لیکوپن اکنون به عنوان یک مکمل در دسترس است، بهترین منبع این ماده مغذی هنوز میوه ها و سبزیجات تازه است.
منابع غذایی لیکوپن
بیشتر غذا ها با رنگ قرمز یا صورتی طبیعی حاوی لیکوپن هستند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم غذا های غنی از لیکوپن می تواند خطر ابتلا به بسکمک از بیماری ها از جمله سرطان را کاهش دهد.
لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزاد بدن را خنثی می کند. بدون آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد مضر می توانند به سلول های سالم آسیب برسانند و باعث التهاب شوند. التهاب مداوم در نهایت منجر به بیماری های مزمن می شود.
یکی دیگر از مزایای حاصل از فعالیت آنتی اکسیدانی لیکوپن، سالم و جوان نگه داشتن پوست است. به این دلیل که می تواند تولید رادیکال های آزاد را که ناشی از قرار دریافت بیش از حد در معرض آفتاب، آلاینده های محیطی یا دود سیگار است، محدود کند.
عملکرد محافظتی لیکوپن به پوست شما این امکان را می دهد تا رطوبت و انعطاف پذیری را حتی با افزایش سن حفظ کند.
برای داشتن پوست عالی و سلامت کلی می توانید گوجه فرنگی، هندوانه، موز، انگور، نارنگی، پاپایا، گریپ فروت، فلفل دلمه ای قرمز، خرمالو، مارچوبه، کلم قرمز و انبه را به به رژیم خود اضافه کنید. لیکوپن موجود در این خوراکی ها به هیچ وجه سمی نیست.
اگرچه مصرف بیش از حد لیکوپن از طریق ترکیب رژیم غذایی و مکمل ها می تواند باعث نوعی تغییر رنگ پوست شود که به عنوان لیکوپنودرمی شناخته می شود.
برای جلوگیری از این مشکل، اگر غذا هایی را می خورید که غنی از لیکوپن هستند از مکمل ها استفاده نکنید.
همچنین، قبل از مصرف مکمل های لیکوپن، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شود این دارو ها هیچ دارویی را که در حال حاضر مصرف می کنید تداخل نخواهند داشت.
منبع: جام جم آنلاین