آیا شکلات باعث افزایش طول عمر می گردد؟

به گزارش بیباپ، با مروری بر سایت های اینترنتی، مقالات، کتاب ها، گزارشات مستند پزشکی و ... در خصوص مصرف شکلات حتما به این نتیجه خواهید رسید که قرار دادن 30 گرم شکلات در رژیم غذایی بسیار مفید و گاها حتی الزامی خواهد بود. اما آن چه نگران کننده است، درصد بالای چربی این گروه از محصولات و متعاقب آن اضافه وزن و بیماری های قلبی است. اما آیا واقعا شکلات باعث چاقی و بیماری های قلبی نمی گردد؟

آیا شکلات باعث افزایش طول عمر می گردد؟

به منظور پاسخ به این سوال و سوالات دیگری از این قبیل، ضروری است از فرایند فراوری این محصول هیجان انگیز و مرموز آنالیز ها را آغاز کرده و سفری نیز به گذشته های دور داشته باشیم. گذشته هایی به عمق 1100 سال پیش از میلاد...

تاریخچه مختصری از شکلات

آزتک ها و مایاها اولین کسانی بودند که 1100 سال پیش از میلاد مسیح، دانه کاکائو را مورد آنالیز قرار دادند. آن ها دانه کاکائو را جوشانده و مایع بسیار تلخ حاصل را جهت طول عمر می نوشیدند و آن را هدیه ای از خدایان به جهت افزایش طول عمر پادشاهان سرزمینشان می دانستند. این نوشیدنی، آب تلخ نام گرفته و تنها پادشاهان حق نوشیدن آن را داشتند.

اولین بار فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکای جنوبی به اروپا آوردند؛ و خیلی زود این ماده جز مواد غذایی قاره اروپا شد. آن موقع از شکلات تنها در انواع نوشیدنی ها استفاده می شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می کردند تا تلخی آن گرفته گردد. تا قرن 17 میلادی، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می شد که تنها ثروتمندان از آن استفاده می کردند.

ویژگی های درخت کاکائو

نسبتا کوتاه و دارای ارتفاعی بین 12 تا 15 متر و عموما در جنگل های بارای می رویند. به منظور سودآوری بیشتر همراه با درختان موز و نارگیل کاشته می شوند. از درختان همیشه سبز است و طول برگ ها به بیش از 30 میلی متر هم می رسد. آغاز بهره وری این درخت از 2 تا 3 سالگی و بیشترین ثمردهی از 6 تا 7 سالگی آغاز می گردد. هر غلاف حاوی حدود 34 عدد دانه کاکائو است.

طبق استانداردهای دنیای و هم چنین استاندارد شماره 608 تدوین شده در سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نامگذاری محصولی به نام شکلات نیازمند وجود حداقل درصدی از کره کاکائو است که در کشورهای مختلف این مقدار، درصدی متفاوت و از 18 تا 30 درصد متغیر است. البته در بسیاری از کشورهای دنیا شکلات های صبحانه به دلیل ماهیت مصرف و وجود خمیر فندق و ... مستثنی بوده و علی رغم عدم مصرف کره کاکائو در فرمولاسیون، این محصولات شکلات محسوب می شوند.

شکلات سوربن

شکلات صبحانه با برند سوربن فراوری شده در شرکت بهاران گل از محصولات گروه سولیکو هم چنین شرایطی دارد. از دیگر محصولات سوربن می توان به انواع روکش های بستنی، سبد محصولات قنادی، شکلات صبحانه فندقی و مینی کن فندقی سوربن اشاره نمود که با در نظر دریافت استانداردهای دنیای فراوریِ شکلات و هم چنین با دقت در انتخاب مواد اولیه مرغوب که در بهترین کارخانه های شکلات سازی دنیا استفاده می شوند، طعم بی نظیر از شکلات را برای شما به ارمغان می آورد.

کره کاکائو چیست؟

کره کاکائو نوعی روغن گیاهی است که طی چندین مرحله فرآیند از دانه کاکائو استخراج می گردد. این کره دارای 40 تا 60 درصد چربی اشباع شده بوده و دارای عطر و رایحه شکلات است. نقطه ذوب آن معمولا بین 34 تا 38 درجه سانتی گراد است و از آن جایی که نقطه ذوب آن به دمای بدن نزدیک است به محض قرار دریافت در دهان ذوب می گردد.

کره کاکائو برخلاف پودر کاکائو تنها حاوی مقدار ناچیزی از کافئین است. کره کاکائو به دلیل دارا بودن پلی فنل های مخصوص کاکائو از فراوری ایمونوگلوبولین E که موجب تشدید علائم آسم و درماتیت می گردد، جلوگیری می نماید.

در همین راستا محققان در ژاپن نشان دادند که توده پلی فنل کاکائو از رشد سلول های سرطانی و تومور ها به وسیله کاهش میزان اکسیژن فعال در بدن جلوگیری می نماید. بنابراین توده پلی فنل کاکائو مانع اکسیداسیون LDL و فراوری سلول های التهابی می گردد و این یکی از دلایلی است که ثابت می نماید کره کاکائو در جلوگیری از بیماری های قلبی و توقف علائم آرتریت موثر است.

کره کاکائو مقادیر بالایی منیزیم دارد که از افت پروژسترون در زنان و بروز علائم ناشی از سندروم پیش قائدگی جلوگیری می نماید. سرشار از آنتی اکسیدان به شکل فلاونوئیدها است که و از آسیب عروق قلبی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می نماید. کره کاکائو سطح آندورفین و سروتونین در مغز را افزایش داده و خلق و خو را بهبود می بخشد.

مهم ترین جز شکلات تلخ، کره کاکائو است. کره کاکائو فاقد کلسترول و حاوی اسید اولئیک، استئاریک و پالمتیک اسید است. چون قسمت اعظم آن اسید استئاریک است و این اسید بر افزایش چربی خون بی تاثیر است. بنابراین یک اسید چربی خنثی محسوب شده و تاثیری بر کلسترول خون ندارد. کره کاکائو باعث کاهش تشکیل لخته خون می گردد و از این طریق در محافظت سیستم قلبی-عروقی نقش دارد.

شکلات تلخ که سرشار از کره و پودر کاکائو است، نه تنها خوشمزه است بلکه فلاونوئید موجود در آن، عملکرد ذهنی را بهبود می بخشد. البته این تنها خاصیت شکلات نیست و شش دلیل مهم وجود دارد که ما در سبد تغذیه خود بگنجانیم:

سرشار از مواد معدنی

شکلات سرشار از منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن، روی یا حتی ویتامین ها به ویژه ویتامین های گروه ب است.

ضدافسردگی طبیعی و بسیار عالی برای تقویت روحیه

به علت وجود منیزیم، به عنوان آرام بخش شناخته شده و به ارسال تکانه های عصبی یاری می نماید.

پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی

فلاونوئیدهای موجود در کاکائو و شکلات در واقع میزان کلسترول بد (LDL) را در خون کاهش می دهد و خاصیت کششی رگ های خونی را در بدن حفظ می نمایند.

پیشگیری از فشار خون بالا و دیابت نوع دو

فلاونوئید موجود در شکلات تلخ، فشار خون را به طور قابل توجهی پایین می آورد.

مقابله با پیری

شکلات تلخ یکی از ده ماده غذایی جوانی و کاکائو سرشار از فلاونوئید و به ویژه آنتی اکسیدان کاتچین است. این آنتی اکسیدان به داشتن بدنی جوان تر و پویاتر یاری می نماید.

جلوگیری از چاقی

شکلات تلخ حاوی ویتامین های زیادی است که برای بدن مفید است. خوردن مقداری شکلات در روز به جای سایر مواد غذایی پرکالری و بدون ارزش غذایی توصیه می گردد. بهتر است روزانه حدود 30 گرم شکلات تلخ (حداقل 70 درصد) نه کم تر و نه بیشتر بخوریم.

امکان جلوگیری از بروز سکته مغزی

دانشمندان معتقدند افرادی که مقدار مناسبی شکلات مصرف می نمایند، خطر سکته مغزی کم تر آن ها را تهدید می نماید. محققان در موسسه کارولینسکا سوئد تحقیقی را بر روی 30 هزار مرد 49 تا 75 ساله انجام دادند. بعد از 10 سال از آغاز این تحقیق 1995 نفر از این افراد با اولین سکته مغزی خود روبرو شدند. آمار نشان می داد افرادی که به طور متوسط مقدار مناسبی شکلات مصرف می کردند نسبت به افرادی که اصلا شکلات مصرف نمی کردند، به میزان 17 درصد کم تر با سکته مغزی روبرو شده بودند.

منبع: مجله پیغام سولیکو

منبع: کتاب کاله
انتشار: 30 فروردین 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bebop.ir شناسه مطلب: 111

به "آیا شکلات باعث افزایش طول عمر می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا شکلات باعث افزایش طول عمر می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید